Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Mirza’ya 100 milyonluk borçlanma yetkisi

Bandırma Belediye Meclisi Mayıs

Bandırma Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya 100 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.
Bandırma Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Dursun Mirza başkanlığında gerçekleştirildi. 2024-2029 döneminin ikinci belediye meclis toplantısında önemli kararlar alındı. 9 gündem maddesine ek 3 gelen evrak ile 12 gündem maddesi görüşüldü. Geçmiş toplantıya ait tutanağın okunması ve oy birliği ile başlayan toplantıda Bandırma Belediyesi’nde nisan ayı boyunca yapılan faaliyetler paylaşıldı.
“BELEDİYEMİZİN PARAYA İHTİYACI VAR, KAYNAK YARATMAMIZ LAZIM”
Kayacık Mahallesi, 102, 103, 104, 105 ve 108 Adalarda İmar Planı değişikliği yapılması oy birliği ile Imar Komisyonu’na havale edildi. Mülkiyet Bandırma Belediyesi’ne ait Yeni mahalle, 1858 Ada, 6 Nolu parselin satışı için oy çokluğuyla Encümene yetki verildi. Mülkiyeti Bandırma Belediyesi’ne ait 600 Evler Mahallesi,1650 Ada, 3 Nolu parselin satışı için oy çokluğuyla Encümene yetki verildi. AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin konu hakkındaki kat karşılığı satılması ve satışlarla ilgili bir komisyon oluşturulması önerilerine yanıt veren Başkan Mirza, “Daha rahat bir dönemde olsak önerileri değerlendirebilirdik. Ancak belediyemizin paraya ihtiyacı var. Kaynak yaratmamız lazım. Kaynağa ihtiyacımız olduğu için Encümene devrediyoruz.” dedi.
BANDIRMA BELEDİYESİ’Nİ BELİRLİ ALANLARDA TEMSİL EDECEK ÜYELER SEÇİLDİ
Bandırma Belediyesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde Bandırma Belediyesi adına yer almak üzere Başkan Dursun Mirza asil ve Erhan Elmastaş yedek üye olarak oy birliğiyle seçildi. Bandırma Belediyesi’nin yüzde 10 hissedarı olduğu Aksa Bandırma Doğalgaz Dağıtım A. Ş. Genel Kurulu’nda belediyeyi temsil etmesi için oy birliği Belediye Başkanı’na yetki verildi. Bandırma Belediyesi’nin üyesi olduğu Güney Marmara Zeytin Hastalık Ve Zararlıları ile Mücadele Birliği üyesi olarak Burak Uğur, Sami Türkmen asil ve Münir Dilek yedek üye olarak oy birliğiyle seçildi. İDA Madra Jeoparkı Turizm Altyapı Hizmeti Belediyleler Birliği üyesi olarak ise Betül Agen, Vedat Demir ve Hakan Kaya asil, Kadir Kalbişen ile Mehmet Güneş yedek olmak üzere oy birliği ile seçildi.
BAŞKAN MİRZA’YA BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ
Gündemin 5’inci maddesinde 100 milyon liralık borçlanma yetkisinin Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya verilmesi talep edildi. Bandırma Belediyesi’nin kendisini kısa sürede çevirebilmesi için bu yetkinin gerekli olduğunu belirten Başkan Mirza, “Gördüğünüz gibi belediyemiz için kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Belediyemizin borçlarını ödememiz lazım. Halka verdiğimiz sözleri, yatırımları yerine getirmemiz lazım. Bu nedenle bu borçlanma yetkisine ihtiyacımız var. 100 milyon liralık borçlanma yetkisinin belediye başkanına verilmesini arzu ediyoruz. Belediyelerin borçlanmasının belirli bir sınırı var. Bu sınır ile ilgili yeniden değerleme yapıldığında bu sınır 93 milyon liraya 100 milyona kadar çıkıyor. Bu sınırı aşmamak kaydıyla sizden borçlanma yetkisi istiyoruz.” dedi. Gündem maddesi belediye meclisinin oylamasına sunularak oy çokluğuyla kabul edildi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya 100 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.

HABER MERKEZİ