Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başa: “Vatandaşın problemini çözmeden göndermiyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Hizmet Binası’na gelen her bir vatandaşın sorunu ile ilgilendiklerini söyledi. Başa, “Binanın tarihine yakışır hizmetler vermek için çalışacağız.”dedi.

Açılışı yakın zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Hizmet Binası, Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ve çevresinde yer alan ilçelere daha rahat hizmet ulaştırması amacıyla hizmet vermeye başladı.

BİNA 1850 YILINDAN BERİ AYAKTA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarını Bandırma halkına daha rahat sunmak hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, tarihi bina hakkında bilgi verdi. Binanın yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip olduğunu söyleyen Başa, “Bina 1850 yılından önce inşa edilmiş. 1933 yılında Bandırma’nın ilk özel ortaokul olarak hizmet verip devlet okulu statüsü kazanıyor. 90 küsur yıl binamız okul olarak hizmet veriyor. Binanın oldukça köklü bir tarihi var. Ancak son 23 yılda bina maalesef ki eski estetik ve işlevsel özelliğini kaybetmiş durumdaydı.”diye konuştu.

“BİNANIN TARİHİNE YAKIŞIR HİZMETLER VERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleri ve Balıkesir Medeniyeti Projesi kapsamında binanın bakıma alındığını belirten Başkan Başa, “Bandırmalı vatandaşlarımız için manevi öneme sahip olan ve Bandırma’nın değerini simgeleyen bu binanın yenileme işlemini gerçekleştirdik. Proje 10 milyon liraya yakın bir bütçe ile tamamlandı. Benim de içerisinde eğitim öğretim gördüğüm bu okulu vatandaşımızın hizmetine kazandırdık. Binanın tarihine yakışır hizmetler vermek için çalışacağız. Kapımıza gelen vatandaşın problemini çözmeden göndermiyoruz.”dedi.

BALMEK 6 FARKLI ALANDA HİZMET VERİYOR

Binada hizmet veren BALMEK kurslarının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Başa, “Binamızda bulunan BALMEK kursları, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), emlak birimi, sağlık birimi, sosyal hizmetlerin yürütüldüğü birimler ve Bandırma için proje üretecek mühendislerin görev aldığı birimler çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Özellikle vatandaşlarımızdan da BALMEK kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. BALMEK kurslarımız şu anda 6 farklı alanda hizmet veriyor. 250 vatandaşımız bina içerisinde eğitimlerine devam ediyor. Bu sayının süreç içerisinde yaklaşık 4 katına çıkmasını hedefliyoruz.”diye konuştu.

Haber: Nur Uysun