Bandırma Akademik Odalar Platformu, Kasım ayı toplantısında bölgedeki çevresel sorunları masaya yatırarak, müsilaj tehlikesine karşı acil çözüm önerileri sundu.
Bandırma Akademik Odalar Platformu (BAOP), Kasım Ayı Toplantısı’nı Kimya Mühendisi ve Platform Dönem Sözcüsü Salih Yaldız’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, Bandırma ve Güney Marmara’da çevresel sorunların çözümü için öneriler masaya yatırıldı. Özellikle bölgedeki su kaynaklarını ve Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj tehlikesi gündeme geldi.
“MÜSİLAJ BİR NEDEN DEĞİL SONUÇTUR”
Müsilajın temel nedenlerinden birinin yetersiz atık yönetimi olduğunu belirten Platform Sözcüsü Yaldız, “Son günlerde Bandırma’mızı ve Marmara’yı geçtiğimiz yıllarda olumsuz etkileyen müsilaj sorununun tekrarlaması şüphesi kaygılarımızı arttırmaktadır. Müsilaj bir neden değil sonuçtur. Marmara Denizi ve Sulak Alanlarımız bizim fosseptiğimiz değildir. Bölgemizde derelere bağlı olan kırsal mahallelerimizin kanalizasyonları için paket arıtmaların yapılması, ayrıca Bandırma başta olmak üzere tüm Güney Marmara Bölgesi’nin ileri arıtma sistemlerinin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.” dedi.
“BİLİMİN IŞIĞINDA OMUZ OMUZA ÇALIŞMAK ÖNCELİĞİMİZ OLMALIDIR”
Bölgede faaliyet gösteren ve kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgelerinin, Gönen Çayı üzerinden atıklarını Marmara Denizi’ne akıttığını ve akıtacağını söyleyen Yaldız, “Bu arıtmaların kapasitelerini ve işleyişini kamuoyu merak etmektedir. Müsilaj konusu bir kez daha göstermiştir ki; bölgemizde çevre, doğa, su, sulak alanlar, tarım, gıda ve sağlık konuları bir bütündür. Bu konularla ilgili geniş boyutlu bilgilendirme, değerlendirme ve yol haritaları belirleyici çalışmaların yapılması ve uygulanması elzemdir. Daha yaşanılabilir yarınlar için tüm kurumlarımızla bilimin ışığında omuz omuza çalışmak önceliğimiz olmalıdır. Bandırma Akademik Odalar Platformu olarak içimizde yer alan konunun uzmanları ile bu süreçlere her türlü katkıyı sağlayacağımızı beyan ederiz.” diye konuştu.
HABER MERKEZİ