Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. İsmail Boz kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörlüğü görevine atandı.
1 Aralık 2023 Cuma günü itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne yeni rektör atandı. BANÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. İsmail Boz oldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Boz, BANÜ Rektörlük görevine atandı. Atama kararından sonra Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yerini alan Prf. Dr. Boz’un kariyeri başarılarla dolu.
BAŞARILARLA DOLU AKADEMİK GEÇMİŞ
Prof. Dr. İsmail Boz, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ikincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi ve Yüksek Lisans öğrencisi olarak eğitim hayatına devam eden Boz, 1988-1993 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı doktora bursları ile Londra Üniversitesi, Imperial Colege of Science, Technology and Medicine de Kimya Mühendisliğinde bütünleşik doktora programını bitirdi. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa da farklı pozisyonlarda Profesör olarak çalışmalarına devam eden Prof. Dr. İsmail Boz, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Dekan olarak idari görev yürütmekteydi.
Prf. Dr. Ismail Boz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 1 Aralık 2023 Cuma günü (bugün) Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük görevine atandı.
Haber Merkezi