Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ’lülere kariyer gelişimleri anlatıldı

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen “Kariyer Günleri”nde alanında uzman sektör temsilcileri öğrencilere kariyerlerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini anlattı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) koordinatörlüğünde, fakülteler ve Öğrenci Toplulukları iş birliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Kariyer Günleri”nde
alanında uzman sektör temsilcileri öğrenciler ile buluşturuldu. 3 gün süren Kariyer Günleri’nde, sektör temsilcileri kariyerlerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğine yönelik bilgilendirme yaptı.

Etkinliğin 3’üncü günü, “Kamuda Kadın İstihdamı” paneli ile sona erdi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sinem Atay yaptı. Konuşmacı olarak ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz Çakır, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Betül Agen, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Dr. Tuğçe Karaçay ve BANÜ Genel Sekreterlik Şube Müdürü Nezahat Erçelik katıldı. Panelde, kamuda kadın istihdamının artırılmasınım sadece eşitlik ve adalet açısından değil, toplumsal kalkınma ve verimlilik açısından da büyük bir öneme sahip olduğunun altı çizildi.

ÜRÜN AMBALAJLARININ ESTETİK VE İŞLEVSELLİK DENGESİ ANLATILDI

BANÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi destekleri ile “Ambalajın Dili, Tasarımın İncelikleri” adlı oturum ile devam eden panelde konuşmacı olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gültekin Erdal yer aldı. Erdal,
ürün ambalajlarının estetik ve işlevsellik dengesi ile ilgili bilgiler vererek ambalaj tasarımının önemine dikkat çekti. Ambalaj dilinin, markanın hedef kitlesi ile iletişim kurmak için önemli bir araç olduğunun altını çizen Erdal, ambalajın pratik işlevselliğinin, ürünün taşınması, saklanması ve kullanılması gibi tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için gereken önemli adımların düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti.

ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİNDE UYUM AKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

3’üncü günün panel oturumları Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Endüstri İlişkiler Topluluğunun destekleri ile “Endüstri İlişkilerinde Uyum Aktörü: Danışmanlık Hizmetleri” isimli oturum ile devam etti. Oturumda davetli konuşmacı olarak İş ve Sosyal Güvenlik Müfettişi Mehmet Koçak yer aldı. Koçak öğrencilere, iş dünyasında danışmanlık hizmetlerinin endüstri ilişkileri açısından rolünü anlattı. Endüstri ilişkilerinin karmaşıklığını ve değişkenliğini anlatan Koçak, işverenler ve çalışanlar arasındaki ilişkilerde uyumun önemini vurguladı. İşletmelerin karmaşık endüstri ilişkileri ortamında başarılı olmalarına yardımcı olan danışmanlık hizmetlerinin önemini ele alarak sunumunu sorulan soruları cevaplamasının ardından bitirdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda ise Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin destekleri ile “Afrika’ya Ticaret” isimli panel gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Afrika’ya Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu yer aldı. Sunum yaparak öğrencileri bilgilendiren Bengisu, Afrika’nın ticaret potansiyelini ve iş yapma olanaklarını detaylı bir şekilde ele aldı.

HABER MERKEZİ