Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ’de “2025 Akreditasyon Vizyonu” değerlendirildi

BANÜ’de gerçekleştirilen “2025 Akreditasyon

BANÜ’de gerçekleştirilen “2025 Akreditasyon Vizyonu” programında konuşma yapan BANÜ Rektörü Prog. Dr. İsmail Boz, programların akredite olma sürecini, Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini kaydetti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Rektörlük Birimi ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından Program Akreditasyonu hazırlıkları kapsamında “BANÜ 2025 Akreditasyon Vizyonu” isimli program gerçekleştirildi. Programa; BANÜ Rektörü Prof. İsmail Boz, BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, akademik birim yöneticileri, bölüm/program başkanları ve akademik ve idari personeli katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. İsmail Boz yaptı. Rektör Boz, yaptığı konuşmada 2024 yılı sonunda öz değerlendirme raporlarının tüm programlar tarafından tamamlanması gerektiğini belirtti. Akreditasyon sürecini önemsediğini söyleyen Boz, programların akredite olma sürecini, Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini kaydetti.
Konuşmanın ardından program, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, “Kalite Yolculuğunda Akreditasyonun Önemi ve BANÜ Akreditasyon Vizyonu” sunumu ile devam etti. Sunumunda Akreditasyonu’nun önemi ve gerekliliği ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Mutlu, akredite olmanın hem üniversite, hem öğrenciler hem de işverenler için çoklu bir kazanç olduğunu vurguladı. Üniversitedeki farklı birimlerdeki akreditasyon çabalarının koordinasyonunu sağlamak, deneyim paylaşım platformu oluşturmak ve tüm programların Öz Değerlendirme Raporlarının oluşturulmasını sağlamak amacıyla mentörlük uygulamasına geçildiğini söyleyen Mutlu, Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının mentörlerini katılımlar ile paylaştı. BANÜ Akreditasyon Vizyonunda programlar açısından 2024 yılı içerisinde yapılması gerekenleri her ay için ayrı ayrı açıklayan Arı, süreçteki aşamalara dikkat çekerek yapılacak çalışmalar sayesinde birçok programında kısa süre içinde akreditasyon sürecinde olacağını kaydetti. Program, katılımcıların talep ve önerilerini belirtmesinin ardından soru cevap ile sona erdi.

HABER MERKEZİ