Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, asistan doktor yetiştirmek için başvuru yaptığını açıkladı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Tıp Fakültesi, uzmanlık eğitimi için yeni bir sürece giriyor. Fakülteye bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan doktorlar yetiştirilecek. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, eğitim için başvuruların yapıldığını ve 5-6 klinikte asistan alımına başlanacağını açıkladı.
Prof. Dr. Tekümit, fakültede öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısının dünya standartlarının üzerinde olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin uygulamalı eğitimine ağırlık verdiklerini belirtti. “Öğrencilerimiz üçüncü sınıfa giderken bile kalp ameliyatına giriyor, bütün ayrıntılarıyla eğitim alıyorlar. Aynı uygulamayı genel cerrahi, kadın doğum ve yoğun bakım ünitelerinde de gerçekleştiriyoruz. Birebir eğitim veriyoruz, teorik değil, uygulamalı öğretiyoruz.” dedi.
“LİSANS SONRASI EĞİTİM FAKÜLTEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR AŞAMA”
Asistan doktor sürecinin fakülteye ve sağlık hizmetine katkı sağlayacağını belirten Tekümit, “Birincisi, çok fazla sayıda hekim geleceği için sağlık hizmetinde sayısal bir artış olacak. İkincisi, öğrencilerimizin eğitiminde çok ciddi bir katkı sağlanacak. Üçüncüsü ise tıp fakültemizin prestiji artacak. Lisans sonrası eğitim vermek, fakültemiz için önemli bir aşama.” diye konuştu.
Başvuruların yapıldığını ve sonuçların beklendiğini dile getiren Prof. Dr. Tekümit, şunları söyledi:
“Bu süreci tamamlayanlar çocuk doktoru, kardiyolog, kalp cerrahı gibi unvanlar alacak. Bu unvanların verilmesi son derece önemli. Uzmanlık eğitimi almak için fakültemize gelecek öğrenciler, mezun olduktan sonra sağlık hizmeti sunacaklar.”
HABER MERKEZİ