Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ sahipliğinde 22’nci Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi yapıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 22’nci Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi gerçekleştirildi.

Geleneksel Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri Kongresi’nin 22’ncisi, 8-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

(İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ev sahipliğinde Bandırma’da gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Palaz Çakır ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptı. Program Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongreleri’ne ait geçmiş yıllardan günümüze ait fotoğraf slayt gösterimiyle başladı. Ardından Kongre için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Prof. Dr. Fevzi Demir, Prof. Dr. Metin Kutal ve Prof. Dr. Toker Dereli’nin “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün tarihi arka planı ve isminin oluşumu hakkında bilgi paylaştıkları” video sunumları izlendi. Davetli paneliyle devam eden program “100’üncü yılında Çalışma İlişkilerini ve Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek” konulu panelin moderatörlüğünü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz gerçekleştirdi.

Panelde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ayhan, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Eyüp Bedir ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Yusuf Alper, Çalışma İlişkileri ve Sosyal Politika hakkında konuşmalar gerçekleştirdi.

Konfederasyon Paneli ile devam eden Kongre’nin devamında Cumhuriyetin 100’üncü yılında Sendikaların Gözünden Çalışma İlişkileri ve Sosyal Politikalar: Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler” konulu panelin moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayim Yorğun gerçekleştirdi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Sekreteri Eda Akbulut, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat sendikaların dünü, bugünü ve yarını ile ilgili görüşlerini paylaştılar. Ardından 54 bildiri katılımcılara sunuldu.

8-10 Eylül tarihleri arasında devam eden Kongre’nin 2’inci günü Bandırma Grand Asya Otel’de devam etti. Oturumlarda 34 bildiri daha katılımcılara sunuldu. Toplamda 88 bildiri sunulan Kongre Edincik H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi, Kyzikos Antik Kenti, Son Kurşun Anıtı, Erdek ve Zeytinli Adası’ndan oluşan gezi programıyla devam etti. Gala yemeği ile son bulan etkinlik yoğun ilgi gördü.

Haber: N. Canan Zivane