Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ, Amerika’dan üniversiteyi gururlandırarak döndü

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Marmara Roket Takımı, Amerika’daki Roket Yarışması’nda ödül aldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Marmara Roket Takımı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) New Mexico eyaletinde gerçekleştirilen Spaceport America Cup Roket Yarışması’nda ödül aldı. Dünyanın dört bir yanından 197 takımın katılımı ile gerçekleştirilen roket yarışmasında Onyedi Eylül Üniversitesi Marmara Rocket Team takımı katılarak 24 Haziran’da atış yapan 8 takımdan biri oldu.

“MARMARA ROKET TAKIMINA ÖDÜL”

Roketsan’ın destekleriyle yarışmaya katılan BANÜ Marmara Roket takımı, 10 bin feet (3 bin metre) irtifada yarıştı. Takım yalnızca yüzde 0.3 sapma göstererek 2 bin 990 metreye ulaşmayı, stabil bir atışın yanı sıra tam kurtarma gerçekleştirerek roketi, yeniden atılabilir halde yere indirmeyi başardığı kaydedildi.  Experimental Sounding Rocket Engineering görevlileri ve yarışmanın uzay ve havacılık şirketi sponsorlarının oluşturduğu mühendislik ekipleri tarafından, BANÜ Marmara Roket Takımına teknik tasarım ve kurtarma sistemi tasarımı alanlarında ödüller verildi.

BANDIRMA VE BANÜ GURURU

Roketsan’ın Roket Aktiviteleri ve Test Alan Müdürü Burhan Şahin de öğrencilere destek vermek üzere alanda bulundu. Onyedi Eylül Üniversitesi’ni temsil eden Marmara Rocket Team ekibinden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Doğukan Topallar ve Mustafa Talha Güllü, Üniversiteyi ve Bandırma’yı gururlandırdı.

Haber: Selin Girgin