Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BANÜ aday öğrencilere kapılarını açtı

YKS sonucunun 20 Temmuz

YKS sonucunun 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanmasının ardından YKS tercihleri ve resmi tercih kılavuzu için geri sayım başladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, aday olan öğrenciler için Cumhuriyet Meydanı’nda İletişim Merkezi açtı. Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Batmantaş, öğrencilerin dikkat etmesi gereken konuları aktardı.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanmasının ardından, 2 yıllık ve 4 yıllık programların taban puanlarının yer aldığı YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Batmantaş, üniversitenin öğrenciler tarafından yoğun talep aldığını kaydetti.

“DOLULUK ORANIMIZ HER SENE ARTIYOR”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde yeni bölümler açıldığına dikkat çeken Öğretim Görevlisi Hatice Batmantaş, “2015 yılında Balıkesir Üniversitesi’nden devralarak açıldık. 8 yıllık genç ve dinamik bir üniversiteyiz ama 30 yıllık akademik birikime sahibiz. Şu an 10 fakültemiz var. Her yıl yeni bölümler açılıyor, bu senede açıldı. Bandırma’dan ve birçok şehirden üniversitemize öğrenciler tarafından talepler yoğun oluyor. Doluluk oranımız her sene artıyor. Yurt dışından da tercih edilen bir üniversiteyiz. Öğrenci sayımız şuanda 23 bin, her yıl daha da artıyor. 2 bin 400’de uluslararası öğrencimiz var. Yurt dışından da tercih edilen bir üniversite olarak çoğu üniversiteden daha iyi durumdayız.” diye konuştu.

“ADAY ÖĞRENCİLERLE FUARDA DA BİR ARAYA GELİYORUZ”

İletişim Merkezi’nde görevlilerin aday öğrencilere Gönen, Erdek, Manyas ve Susurluk Meslek Yüksekokulları içinde bilgi verdiğini aktaran Öğretim Görevlisi Batmantaş, “Öğrencilere ve velilere üniversitemiz hakkında görevlilerimiz bilgi vermeye, tercih konusunda yardımcı olmaya devam ediyor. Bölgedeki tanıtım faaliyetleri dışında da 2 ekip halinde İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya’daki fuarlarda da aday öğrencilerle bir araya geliyoruz. Her yıl fuarlara katılarak öğrencilere üniversitemizi tanıtmaya devam ediyoruz.” dedi.

“PUANA DEĞİL, YÜZDELİK SIRALAMAYA GÖRE TERCİH YAPILMALI”

Öğrencilerin tercih döneminde dikkat etmesi gereken en önemli konuyu aktaran Öğretim Görevlisi Hatice Batmantaş, “Tercih zamanında öğrencilerin kafası çok karışık olabiliyor. Onlara rehberlik etme konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz. Uzun yıllardır emek verdiler ve çok zorlu bir süreci geride bıraktılar. Geçen sene barajlar kalktı yapılan değişiklikler sonucunda yüzdeler çok değişti. Puanlara göre tercih yapan öğrenciler açıkta kaldı. Öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu puana göre değil yüzdelik sıralamasına göre tercih yapmalılar.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin