Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’yı yasa boğan haber

Bandırma’nın sevilen isimlerinden roman

Bandırma’nın sevilen isimlerinden roman yazarı Pakize Başaran 103 yaşında yaşama veda etti.

Bandırma’da her kesimden insanın sevgisini kazanan ve ilerleyen yaşına rağmen roman ve yazılarıyla üretmeye devam eden Başaran’ın ölüm haberi yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

Başaran salı günü Haydar Çavuş Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bandırma’da son yolculuğuna uğurlanacak. Gazetemizde de her gün şiir ve manileriyle okurlarıyla buluşan Başaran’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz…

Pakize Başaran kimdir?

Pakize Başaran, Yugoslavya göçmeni müzisyen Ömer Musiç ve Naile Aykut Musiç’in üç kızının ortancası olarak 1923 yılında Bandırma’da dünyaya geldi. Babasının ölümünden sonra Bandırma Belediyesi’ne daktilo olarak giren ablasından daktilo yazmayı öğrenen Başaran, arkadaşı sekreter Siranuş’un yönlendirmesiyle noter memurluğu sınavına girdi ve birinci olarak 1941’de İstanbul İkinci Noterliği’nde noter memurluğuna başladı. 14 Mayıs 1954 itibarıyla de İstanbul İkinci Noter Yeminli Vekili ve Yeminli Başkatibi olarak uzun yıllar görev yaptı. Noterlikte çalışırken tanıştığı gazeteci Tarık Mümtaz Göztepe’nin teşviki ile yazın hayatına başladı. İlk öyküsü “Hacı Nine”, 31 Ocak 1948’de Yeni Sabah Gazetesi’nde; ilk romanı “Benim Doktorum”, 1951’de yayınlandı. Radyoda piyesleri yayınlandı. Zeki Müren ile röportaj yapan ilk kadındır. 17 yaşında Fikri Başaran ile evlenen Pakize Başaran’ın bu evliliğinden yönetmen Tunç Başaran ve oyuncu Meriç Başaran dünyaya geldi. Yazar 2008’den beri Bandırma’da yaşamını sürdürmektedir.