Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’yı gururlandıran kaptan konuştu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Bandırma toplu taşıma aracında otobüs şoförlüğü yapan Emre İnan, Bandırma Şehitliği önünden geçerken aracı durdurarak vatandaşları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti ve ardından Fatiha okudu.
Bandırma toplu taşıma aracında otobüs şoförlüğü yapan Emre İnan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Bandırma Şehitliği önünden geçerken aracını kenara çekerek vatandaşları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti ve ardından yolcularıyla birlikte şehitlerin ruhuna Fatiha okudu. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan davranış, cep telefonlarıyla kaydedildi ve sosyal medyada da büyük ilgi gördü. 3 yıldır Bandırma’da yaşayan Şoför İnan, “Zafer Bayramı’mızda Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi minnetle anmak istedim. Yolculardan bunu rica ettiğimde herkes çok olumlu karşıladı ve bana eşlik etti. Bandırmalı vatandaşlarımızla dua ederek birlik ve beraberlik içinde Zafer Bayramı’nı kutladık. Atalarımıza duyduğumuz minnet ve saygıyı göstermiş olduk. Bizden sonra gelen nesillere bunları aşılayalım. Tarihi unutmak mümkün değil ama tarihi yaşamak gerekiyor.” dedi.
10 KASIMLAR’DA DA SAYGI DURUŞU
Daha önce 10 Kasım’da da otobüsü durdurarak anma ve saygı duruşunda bulunduğunu söyleyen Kaptan Emre İnan, “Bu ülkeyi korumak için hayatını kaybeden şehitleri, kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Şehitliğin önünden geçerken aniden gelişti ve dua okumak istedim. İstanbul’da uzun yol otobüs şoförlüğü yaparken 10 Kasım’da da yolcularla birlikte saygı duruşu yapmıştık. Halkımız gerçekten bu konularda çok duyarlı. Hep beraber el ele verdikten sonra insanlık olarak birçok şeyi başarabiliriz. Buna inancım her zaman var. Başta Atatürk olmak üzere minnettarlığımızı göstermek hem de ulaşım şoförlerine karşı olan ön yargının kırılmasını istedim. Genelde insanlar ulaşım şoförlerinden böyle davranışlar beklemiyor ve bizleri düşman gibi görüyorlar. Bizimde onların arasından geldiğimizi ve etkili iletişimle bir şeyleri başarabileceğimizi göstermek istedim. Toplum içinde bize karşı bir ön yargı var. Hepimiz bu duruma çok üzülüyoruz. Bizim işimiz insanlara hizmet etmek ve sağ salim şekilde gidecekleri yere ulaştırmak. Yolcularla birlikte böyle bir davranışta beni çok mutlu etti.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin