Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya değer katanlar Cumhuriyet’in 100. yılında unutulmadı

Bandırma Kent Konseyi ve

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi iş birliğiyle Cumhuriyet’in 100. yılında “Bandırma’ya İz Bırakanlar Vefa Gecesi” düzenlendi. Etkinlik Santral Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat gerçekleştirdi.

“BANDIRMA KURULUŞUN VE KURTULUŞUN ŞEHRİ”

“Bandırma’ya İz Bırakanlar” projesini kitap haline de getireceklerini kaydeden Polat, “Bandırma kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Bandırmamıza iz bırakanları bu gecede anmak istedik. Kısıtlı bir zamanda yaptığımız bir çalışma olduğu için unuttuğumuz isimler olduysa affola ve lütfen isimleri Kent Konseyi’ne bildirin. Bandırma, kültürüyle ekonomisiyle, limanıyla öne çıkan bir şehir. Etkinliğimizi 2 aşamada gerçekleştirdik. Hayatta olan, iz bırakan ve Bandırma’ya mal olmuş markaların devamını sürdüren ailelerin üyelerini bu gecede anmak istedik. Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla yaşamak istiyoruz. Gazze’de insanlık suçu işleniyor ve katliama şahit oluyoruz. Şu anda Ortadoğu’da yaşananları bizler yaşamıyorsak Atatürk’ün 1920’deki vizyonu ve 1923 teki kurduğu Cumhuriyet sayesinde. Bandırma’mıza iz bırakanları yaşatmak için belediyemiz ile birlikte iz bırakanları bir kitap olarak bastıracağız.” dedi.

“AMACIMIZ KENTİN BELLEĞİNİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK”

Bandırma Kent Konseyi Vefa Komisyonu’nda yer alan Ömer Lütfü Kayalar, “Bandırma’da oturduğumuz mahalleler, okuduğumuz okullar, ekmek aldığımız fırınlar tren garı ve daha birçok şehrin sosyal hayatındaki önemli marka, mekan ve kıymetli kişiler birer iz bizim için. Bandırma’da bazı binalarımız ya yıkıldı ya da restore edildi. Kıymetli kişilerimiz ise maalesef ki hayatını kaybetti. Amacımız kentin belleğini gelecek kuşaklara aktarmak. Bandırma’nın arşivine bu çalışmayı kaydettiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu listeyi 2 şekilde hazırladık. Bandırma’nın ekonomisine, kültürüne, sanatına katkı sağlayan ve vefat edenlere, Bandırma’ya hizmet etmiş vefat edenler ile yakınlarından kalma işler sürdüren isimler ve markalar yer alıyor. İlerleyen süreçte ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin devamını getirmeyi umuyoruz. Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz için unuttuğumuz isimler varsa affola. Bandırma’da iz bırakanlar için bilgi ve resimleri toplayarak son şekliyle kütüphaneye hediye etmek en büyük arzumuz. Zaman çalsa da bir şeyleri bizden bize kalan vefa, güzel dostluklardır.” diye konuştu.

“BANDIRMA CUMHURİYET İLE BÜYÜYEN BİR KENT”

Yapılan etkinliğin başlangıç olduğunu belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Kent Konseyleri birer medeniyet projesidir. Bandırma Kent Konseyi de Bandırma’ya, Bandırma Belediyesi’ne ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet etmek adına bütün dernekler tarafımdan seçilmiş, siyasi parti gözetmeksizin herkesi kucaklayan kurumlardan bir tanesi. Bandırma güzel ve büyüyen bir kent. Cumhuriyet ile birlikte büyüyen, sanayi, liman ve kültür kenti. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Bandırma’ya sosyal hizmet, sportif işletmeler ve Bandırma’ya ciddi katma değer sağlamış kişilerle ilgili bir çalışma yaptık. Bunlar birer başlangıç. Bizden önce yapılmış bir çalışma değil. Biz yerel yönetim olarak her zaman Bandırmalıların yanındayız. En şeffaf ve en adil hizmeti götürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından, Bandırma Kent Konseyi Vefa Komisyonu’nda yer alan Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Sebahattin Pıravadalı, Önder Balıkçı, Salih Yıldız, Ömer Lütfü Kayalar’a ve “Bandırma’nın İz Bırakan” isimlerine plaket takdim edildi.

Haber: Selin Girgin