Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya daha gemilerce canlı hayvan gelecek 

Bandırma Çelebi Limanı’ndan yapılan

Bandırma Çelebi Limanı’ndan yapılan canlı hayvan ithalatının önümüzdeki süreçte devam edeceği öğrenildi.  

Alınan bilgiye göre; angus gemilerinin yanaşmasının ardından kentte yaşanan kötü kokular ve gelen tepkiler üzerine limanda toplantı gerçekleştirildi. Her gelen gemide canlı hayvanların deniz yolculuğu boyunca oluşturduğu dışkılar limana yanaşır yanaşmaz Bandırma’da adeta nefes almayı imkânsız hale getirirken kokuya çözüm bulmak için toplantı yapıldı. Toplantıda Hayvanların gümrük işlemleri ve gemiden indirilmesinin kısaltılmasına yönelik önerilerde bulunuldu. 

Haziran ayı meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan Başkan Tolga Tosun, şunları söyledi: “Liman Başkanlığıyla görüştüm. Şu anda bütün Bandırma koku altında yani buna bir formül bulunması lazım. Bu bölge hayvanı satın aldığı zaman en yakın liman bu bölge olduğundan dolayı buraya hayvanlar geliyor. Hayvanların indirmesinin koordinesinin çok hızlı olması gerekiyor. Hakim, rüzgar poyraz olduğu için bizim bütün Paşabayırı bölgesi evlerin içinde dahi durulamıyor bu kokuyla birlikte çok ciddi bir sinek de getiriyor. Hepsi birbirini tetikliyor. Liman başkanlığından şöyle bir söz aldım. Gemi geliyor ama bir de gümrük işlemleri oluyor. Belki bu gümrük işlemleri bir gün sürüyor. Belki yarım gün sürüyor. Tam bilmiyorum ama şimdi bu süre zarfında gemi limanda duruyor. Limanda gümrük işlemleri için beklemesine çözüm bulalım. Gemi açıkta dursun gümrük işlemleri limanda yapılsın. Bizim limanımıza yılsonuna kadar 60 bine yakın canlı hayvan gelecekmiş. Ne kadar az limanda durdurtabilirsek yani oradaki o lojistik manada ne kadar işi toparlayabilirsek o kadar çabuk en azından bu tahliye işlemlerinden de kurtulmuş olacağız. Gümrük işlemleri bittikten sonra limana geçecek. Hemen boşaltılacak, çıkacak. Yani o aradaki bir gün, iki günlük limanda durma gibi bir şey söz konusu olmayacak. Bu liman bu şekilde geçmişte kullanıldı. Bu önümüzdeki günlerde de kullanılacak gibi duruyor. Biz de takipçisi olacağız ilgili şeyle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüyle beraber Bandırmalı hemşehrilerimizin bu kokuyu atlatması, yaşamaması için elimizden ne gerekiyorsa siz değerli arkadaşlardan, meclis üyesi arkadaşlardan da özellikle iktidar partisi meclis üyesi arkadaşlarımızdan da bu konuya siz de bir taraftan eğilebilirsiniz. Çok memnun oluruz diyorum.”

Yılsonuna kadar Bandırma Çelebi Limanından 60 bin civarı canlı hayvan ithalatı yapılması planlanıyor.  

Son günlerde Bandırma’ya gelen Queensland hayvan taşıma gemisinin, 5 bin 195 kapasiteye sahip olduğundan yola çıkılarak Bandırma’ya 10-12 canlı hayvan gemisinin gelmesi söz konusu. Bir geminin limandaki işlemleri ve hayvan indirmesinin 2 gün sürdüğü düşünüldüğünde Bandırma gelecek gemilerle birlikte 20-28 gün sürecek koku tehlikesiyle karşı karşıya.