Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya Cumhuriyet’in 100.yılı için hatıra ormanı

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Bandırma Ticaret Odası (BTO) tarafından fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.
BTO Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında Bandırma İlçe Orman Müdürlüğü tarafından Orman Alanı, Happy Center arkasına “Bandırma Ticaret Odası 100. Yıl Hatıra Ormanı” kazandırıldı. 10 bin fidan dikimi yapılan etkinlikte 50 dönümlük alana Cumhuriyet’in 100. yılını temsilen 100 fidan dikildi. Fidan ekiminin Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikilmeye devam edeceği belirtildi. Etkinliğe Bandırma Ticaret Odası Ortaokulu öğrencilere de katılarak ağaç dikti.

“İNSANLIK TOPRAK ÜZERİNDE YAŞIYOR”
Sanayileşmenin adımları atılırken doğanın öneminin unutulmaması gerektiğini kaydeden Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “1923 yılında kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yılına girdik. Cumhuriyet’in kurucusu ve Milli Mücadele’nin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutluyorum. Bandırma Ticaret Odası koordinatörlüğünde yapılan ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün destekleriyle 10 bin fidan Bandırma’ya kazandırılacak. İnsanlık toprak üzerinde yaşıyor. Fidan dikmek doğaya, çevreye ve insanlığa kazandırılan en faydalı çalışmalardan biridir. Sanayileşmenin adımları atılırken de doğanın, çevrenin ve toprağın ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu yolda şehit olmuş atalarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

“CUMHURİYET’E EL ELE SAHİP ÇIKALIM”
Yerel yönetim olarak fidan dikimi etkinliklerine destek verdiklerini belirten Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, “Cumhuriyet’in çocukları olarak Cumhuriyet’imizi koruyup kollamaya devam edeceğiz. Birkaç yıl önce Ege ile Akdeniz bölgelerinde ve ülkenin birçok yerinde ormanlarımız yandı, hayvanlar telef oldu. Bu yangınlardan sonra Türkiye genelinde fidanları toprakla birleştirmek adına ciddi girişimler yapıldı. Bandırma’da Banvit ile başlayan fidan dikimi etkinliği Ticaret Odası ile devam ediyor. Bizlerde bu kapsamda yerel yönetim olarak elimizden gelen desteği yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ormanlık alanlar azaldıkça, yağmurda az yağıyor. Fidan dikimi yaparak ormanların yeşillenmesini sağlamalıyız. İyi ki varsınız, iyi ki varız. Cumhuriyet’e el ele sahip çıkalım. 100. yılımız kutlu olsun.” dedi.
 “BANDIRMA’YI AĞAÇ EKEREK YEŞİLLENDİRMEK GEREKİYOR”
Bandırma’ya ağaç kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Bandırma Ticaret Odası tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Bandırma’ya on bin ağaç kazandırılacak. Ormanın önemini hepimiz biliyoruz. Bandırma çok güzel bir ilçe ama ağaç konusunda biraz eksik, fidan ekerek ormanlık alanları yeşillendirmek gerekiyor. Bu kapsamda faaliyetlere destek veren BTO Başkanı Adem Yılmaz’a, Genç Girişimciler Kurulu ile Kadın Girişimciler Kurulu’na, Bandırma Kaymakam’ı Engin Aksakal’a ve Bandırma Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek’e çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

“BANDIRMA’YA BİR HATIRA ORMANI KAZANDIRMAK İSTEDİK”
Bandırma’ya ağaçlandırılmış bir bölge kazandırılmasını istediğini söyleyen Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, “Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bandırma’ya bir hatıra ormanı kazandırmak istedik. Yaklaşık 10 bin fidan dikeceğiz. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kalan fidanlar dikilmeye devam edecek. İnşallah Bandırmamıza ileriye dönük ağaçlandırılmış bir bölge yaratırız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı minnetle kutluyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyet’i kazanmak için kanının son damlasına kadar savaşan şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 100. Yılımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
“UMARIM BUNDAN SONRA DA BANDIRMA’NIN ORMAN ARAZİLERİ AĞAÇLANDIRILIR”
Cumhuriyet’in 100. yılında Bandırma’nın ormanlık arazilerine ağaç kazandırmak istediklerini belirten Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Anıl Bekdemir, “Cumhuriyetin 100. Yılında Genç Girişimciler Kurulu olarak Bandırma’nın orman arazilerini ağaçlandırmak ile ilgili bir fikir ürettik. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanımız Adem Yılmaz destek bu fikre destek verdiler. Umarım bundan sonra da Bandırma’nın orman arazileri hızlı bir şekilde ağaçlandırılır. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlu olsun.” dedi.
Etkinliğe, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Ziraatçiler Derneği Balıkesir İl Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, Bandırma Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek ve Bandırma Ticaret Odası Ortaokulu öğrencileri katıldı.
Haber: Selin Girgin