Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya 2 yeni Kur’an kursu açılacak

Bandırma Müftüsü Abdulhamid Pehlivan,

Bandırma Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, geçtiğimiz yıla göre Bandırma’da Kur’an Kurslarının ve öğrenci sayılarının arttığını kaydetti. Pehlivan, “Bandırma’da kurslarımız çok verimli duruma geldi. Kurs sayısının artmasıyla birlikte öğrenci sayıları da çok arttı.” dedi.

Her yıl yaz aylarında eğitim veren Kur’an kursları taleplere göre yaz dönemi bittikten sonra da açılıyor. Bandırma’da geçtiğimiz yıla göre Kur’an kursu sayılarının arttığını kaydeden Bandırma Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, yeni kursların da hizmete başlayacağını aktardı. Pehlivan, “Bereketli ve 100. Yıl Mahallesi’nde yeni Kur’an kurslarımız açılacak. ‘Bandırma Müftülüğü Bereketli Mahallesi Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursu’ yakında hizmete başlayacak. Bu kursumuzda yaş sınırı olmayacak. Hafızlık yapmak isteyen ve eğitimi devam eden lise, üniversite öğrencileri de başvuru yaparak hafızlık yapabilecek. 100.yılda ise ihtiyaç odaklı açtığımız ‘Hacı Beyhan Ayaz Kur’an Kursu’ hizmet verecek. Kız çocukları okuldan sonra burada değerler eğitimi alabilecek. İnşaat halinde olan bu kursumuz da yakın zamanda bitecek.” dedi.

“BANDIRMA’YA KAZANDIRDIĞIMIZ KURSLARDAN DOLAYI MUTLULUK DUYUYORUZ”

Kurslarda öğrencilere sadece Kur’an eğitimi verilmediğini söyleyen Pehlivan, “Bandırma Kur’an kursları konusunda önemli noktada ilerleme kaydetti. Öğretmen ve öğrenci sayılarımız da arttı. Geçen yıl fahri görevli öğretmenlikte 4 kişi vardı, bu yıl ise 17 kişi var. Kur’an kursu hoca sayımız 45’e yükseldi. İhtiyaç odaklı kurslarda lise, lise üstü talebelerin ve kadınların geldiği öğrenci sayısı 346, 4-6 yaş kurslarda ise öğrenci sayısı 275’e yükseldi. Hafızlık faaliyetlerinde Kur’an-ı Kerim baştan sona ezberlemede şu anda 62 tane talebemiz var. Öğrencilere sadece Kur’an eğitimi değil, değerler eğitimi, temizlik alışkanlığı, çevreyi tanıma, yaşam standardına alışkanlık gibi eğitimlerde veriliyor. Taleplerin yoğun olması, sayıların artması ve Bandırma’ya kazandırdığımız kurslardan dolayı mutluluk duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayılar artmaya devam eder.” dedi.
Haber: Selin Girgin