Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya 18 milyonluk anaokulunun temeli atıldı

Bandırma’da Türkiye Odalar ve

Bandırma’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) katkılarıyla yapılacak olan 12 derslikli anaokulunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

154 İlçeye 154 okul projesi kapsamında Bandırma’da Eski Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nin yanında bulunan arsada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle açılacak olan 12 derslikli anaokulunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Aytekin ve Veysel Selvi ile Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay katıldı.

“BU MAHALLENİN ANAOKULUNA İHTİYACI VARDI”

18 milyon bütçe ile yapılan anaokulunun temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “12 derslikli ve 300 öğrenci kapasitesine ait anaokulunun temel atma törenini gerçekleştirdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde açılıyor. Bu bölgede bulunan Hacıyusuf, İhsaniye, Günaydın ve Çınarlı mahallelerini kapsayan okul sayesinde birçok öğrenci okul öncesi eğitim altyapısını tamamlamış olacak. Bu mahallenin anaokuluna gerçekten ihtiyacı vardı. Okul öncesi eğitim kurumumuzun inşaatının temellerini attık. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında bitmiş bir şekilde çocuklarımızın hizmetine açmayı umuyoruz. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü’müz olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Odalar ve Borsalar Birliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

“2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Okulun 300 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 154 ilçeye 154 okul projesi kapsamında açılan anaokulunun temel atma törenini yaptık. 300 öğrenci kapasiteli okulumuzun 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılmasını hedefliyoruz. Öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun. Başta TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Odamızın ve Borsamızın kıymetli üyelerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve okulun açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİM GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitimin gençler için çok önemli olduğunu kaydeden Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “Eğitimin ve gençlerin geleceğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 81 il başlığı altında başlattığı okul projesinin ikinci etabı olan 154 tane büyük ilçeye okul kazandırma projesiyle Bandırma’ya bir okul kazandırmada büyük katkıda bulundu. Bizler de Odamız, Borsamız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’müzle beraber projenin gerçekleştirmesi için gerekli çalışmaları yaptık ve sonuca ulaştık. Şimdiden öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun