Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın yazarları Edebiyat dünyasına ışık tuttu

Bandırma Kitap Günleri’nin 8’inci

Bandırma Kitap Günleri’nin 8’inci gününde yerel yazarlar Bandırmalılarla buluştu. 

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 8’inci gününde Fazilet Kırtay, Bilge Karaduman ve Can Emre söyleşi gerçekleştirdi. Gazeteci Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinliğe 19’uncu dönem Doğruyol Partisi Balıkesir Milletvekili Hüseyin Balyalı, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Necdet Aytekin ve vatandaşlar katıldı. 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 3 BİN 937 KİTAP OKUDU”

Kitapların okunması için vakit ayırılması gerektiğine dikkat çeken Yazar  Fazilet Kırtay, “Kitapların sevdirilmesi, okutulması ve gençlere ulaşabilir hale gelmesi çok önemli. Bu tür kitap günlerinde çok pahalı diye almaya çekindiğimiz kitapları alabiliyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün kaç kitap okuduğunu söylemek isterim. Atamız bütün imkansızlıklara, sert şartlara ve savaşta olmasına rağmen 3 bin 937 adet kitap okumuş. Bizim de onun okuduğu, önerdiği kitapları okuyarak hayatımıza değer katmamız gerekiyor. Kitaplar boş zamanda okunmaz, sizin zaman ayırmanız gerekir.” dedi. 

“BANDIRMALILARI DENİZE KARŞI SORUMLU OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Kitaplara olan sevgisinin yanında denize de çok büyük tutkusu olduğunu söyleyen Yazar Kırtay, “Erkek mesleği olmasına rağmen bende denizcilik yapıyorum. Bandırma ortaokulunda derslerde gördüğümüz Balıkçılık derslerinde bu sevda bana aşılandı. Balık tutmaya gittiğimizde o sevda benim yüreğime düştü ve ilk tuttuğum balık İzmarit balığıydı. Öykülerimde deniz ve doğa konulu temaları ele alıyorum. Çünkü doğa ve deniz olmadan hiç bir şey var olmaz. Denizin önemini bilmemiz ve kabul etmemiz gerekiyor. Bandırmalıları denize karşı sorumluluk içinde olmaya davet ediyorum.” diye konuştu. 

“ATAMIZA VEFA BORCUMUZDUR”

Kadınların kitaplara ilgi göstermesinden gurur duyduğunu söyleyen Yazar Bilge Karaduman, “Bandırma’da doğmaktan ve yaşamaktan onur duyuyorum. Başka etkinliklerin çok ilgi gördüğünün farkındayız. Bandırma’da Kitap Günleri’nin ilgiyle karşılanmasından gurur duydum. İnatla sanata ve edebiyata ilgi gösterilmesinden yanayım. Bandırmalıların özellikle kadınların ilgi gösterdiği kitap günleri için şunları söylemek istiyorum; Biz Atatürk’ün kadınları ve kızlarıyız. Bu bizim Atamıza vefa borcumuzdur. Eski eserlere sahip çıkamadığımız için harap oluyolar. İnsanlar mücadele verse de sonuç almaları çok zor oluyor. Geçmişimize, tarihimize, sanata ve edebiyatımıza sahip çıkmalıyız.” diye konuştu. 

“KADINLARA BAŞARABİLECEĞİMİZİN UMUDUNU AŞILAMAK İSTİYORUM”

Kalemine kadınlarla ilgili yazıları ele aldığını kaydeden Yazar Karaduman, “Kadınların sorunlarını ne kadar kitap yazsak anlatamayız. Hayatında ve gerçekte güçlü durmuş ve ayakta durmayı başarmış kadınları yazıyorum. Ezilen kadınların başının üstünde yeri var. Bir kadın bir kitabı okuduğu zaman hiç mi umut yok dememeli. Onun için benim kitaptaki ele aldığım kadınlar hepsi güçlü kadınlardır. Başarmışlardır. Ben kadınlara hepimiz bir şeyleri başarabileceğimiz umudunu aşılamak istiyorum. Onların hepsini alınlarından öpüyorum.” dedi. 

“SEVDA KUŞUN KANADINDA GERÇEK HİKAYE”

Yazar Can Emre, “Hepimiz çok küçük yaştan beri kitaplarla büyüdük. Rahmetli babam kendi döneminde çok entelektüeldi. Babam bana 12-13 yaşında kitap sevgisini aşıladı. Yerel ve ulusal yazarlar bandırmaya renk katıyor. Geçen yıl 4’üncü kitap günlerinde Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ‘Sevda Kuşun Kanadında’ kitabımı bastırmıştı. Tekrar çok teşekkür ediyorum. Kitabım hayata geçmeden önce pandemi dönemi yaşamıştık. Sokaklarda sadece kuşlar, sessizlik, ekmekçiler yerine fırın arabaları vardı. Sevda Kuşun Kanadında kitabı gerçek bir hikaye. Pandemi döneminde bir güvercin gelip pencereme kondu ve onunla saatlerce konuştum. İnsanlar aynı güvercin gibi ürkek ve korkaklar. Sevda camın arkasında ama elinizi ona uzatamıyorsunuz. İşte o gün kalemimden düşenleri kitaba döktüm. Umarım bir daha pandemi dönemi gibi günler yaşamayız.” diye konuştu. 

Söyleşinin ardından Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Necdet Aytekin yazarlara plaket takdim etti. 

Haber: Selin Girgin