Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın teknik liselerine önemli destek

Bandırma İlçe Milli Eğitim

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından 5 okula 3 boyutlu yazıcı hediye edildi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV) tarafından Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Bandırma Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ne 10 adet 3 boyutlu yazıcı hediye edildi. Ergun Ozar’ın anısına KEV Yönetim Kurulu Üyesi oğlu Poyraz Ozar, bağışladığı yazıcıları okul müdürlerine teslim etti.

Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesinin ara eleman yetiştirilmesi olduğunu kaydeden Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, “Eğitim hayatında öğrencilerimize destek vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda verdiğimiz burslarımız var. Şehit Ömer Ortaokulu’nda robotik ve kodlama atölyesi kurduk. Daha önce de spor ve yaşam alanı düzenlemesi yapmıştık. Vakfımızın kurucu mütevelli üyelerinden rahmetli Ergün Ozar’ın oğlu Yönetim Kurulu Üyemiz Poyraz Ozar’ın katkılarıyla bu yıl teknik okullara 3D boyutlu yazıcı hediye ediyoruz. Teknik okulların varlığını önemsiyoruz çünkü ülkede en büyük sorunlardan bir tanesinin ara eleman yetişmemesi olduğunu görüyoruz. Bu dönemde ve bundan sonraki süreçte de öğrencileri desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

EĞİTİME BİR BUÇUK MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE DESTEK

Bandırma’nın eğitimine önem ve destek verdiklerine dikkat çeken Başkan Demiralay, “Geçen yıl eğitime bir buçuk milyon liranın üzerinde destek verdik. Her yıl 10-15 yeni öğrenciye burs veriyoruz. Yüksekokul, ilkokul ve lise seviyesinde okuyan 60-65 öğrenciye burs veriyoruz. Özellikle Bandırmalı öğrenciler verdiğimiz burslar konusunda ön planda. Bu yıl yükseköğrenim burslarımız bin 400 lira. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin de harçlık, servis ve öğlen yemeği ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Geçmiş yıllarla karşılaştırdığımız zaman yükseköğrenime verdiğimiz destekten daha yüksek bir meblağa ulaşıyoruz. Bu katkılar bir buçuk iki milyon liraya tekâbül ediyor. Ayrıca 25 bin öğrenciye sahip Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin de eğitimine destek vermek için de Bahçeşehir okulları kurucusu Enver Yücel ile birlikte bizim kampüsümüzün içinde yer alan ve daha önce de dershane olarak kullandığımız binayı üniversiteye tahsis ettik. Öğrencilerin eğitimine destek vermeye ve katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ GEREKİYOR”

Teknik liseleri desteklemek istediğini kaydeden KEV Yönetim Kurulu Üyesi Poyraz Ozar, “Geçen yıl teknik liselere nasıl destek oluruz diye konuyu gündeme getirmiştik. Özellikle ben teknik liseleri desteklemek istedim. Eğitimde bir fırsat eşitliği gerekiyor. Umarım Bandırma’da eğitime bu şekilde destekler devam eder ve örnek olur. Biz her zaman öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ELDE ETTİĞİMİZ KATMA DEĞER, MADDİ DEĞERLE ÖLÇÜLEBİLECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Eğitime verilen bu tür desteklerin önemli olduğunu söyleyen Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’nın okulların altyapısını geliştirmek adına yapmış oldukları çok ciddi yatırımlar var. Daha önce de tasarım, beceri atölyeleri ve kütüphane yatırımları yapıldı. 3D boyutlu yazıcının hediye edilmesi meslek liselerimizin çok ciddi bir açığını kapattı. Bu yatırımların maddi karşılığı olsa da sonuç olarak elde ettiğimiz katma değer, maddi değerle ölçülebilecek bir şey değil. Bu alanlardan faydalanan çocukların bilim, ilim, akılla ve çağdaşlıkla elde ettikleri tecrübeler, dünyaya entegre olmaları konusunda yapmış oldukları kazanımlar maddi karşılıkta çok daha fazlasını bize kazandırıyor. Kültür ve Eğitim Vakfı Kurumu’nun olması bizim için değil Bandırma’nın eğitimi adına çok iyi bir şans olarak görüyorum. Bu vakfı kuranlardan, kuruluşta emeği geçenlerden ve bugünde vakfın idare heyetinde bulunarak katkı sağlayan hayırseverle çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun