Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın sorunları anketle belirlendi

Bandırma Kent Konseyi 2021-2023

Bandırma Kent Konseyi 2021-2023 dönemindeki yönetim çalışmalarını değerlendirmek, diğer kurum ve sivil toplum kuruluşları ile iletişimini ölçmek için anket çalışması gerçekleştirdi.

Bandırma Kent Konseyi 2021-2023 dönemindeki yönetim çalışmalarını değerlendirmek, diğer kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim düzeyini ölçmek ve kent sorunlarına ilişkin görüşleri almak için Kent Konseyi paydaşlarıyla telefon aracılığıyla görüşerek anket çalışması gerçekleştirdi. Kent Konseyi Proje Araştırma Komisyonu’nca hazırlanan anket çalışması 12-16 Haziran 2023 tarihleri gerçekleştirildi. 125 kişinin katıldığı ankette görüşülen katılımcılara 8 çoktan seçmeli, 2 açık uçlu olmak üzere toplamda 10 soru yöneltildi.

BANDIRMA’NIN SORUNLARI

Yüzde 62’si dernek, yüzde 13’ü sendika, yüzde 12’si oda, yüzde 8’i resmi kurum ve yüzde 5’i parti temsilcileri olmak üzere toplamda 125 kişinin katıldığı ankette, Bandırma’ya yönelik en önemli 3 sorunun ne olduğu sorusuna birbirinden farklı birçok sorun dile getirildi. Elde edilen sonuçlara göre; Bandırma’nın en önemli sorunlarının ulaşım, plansız şehircilik, çevre kirliliği, yeşil alan eksikliği, altyapı, sahil bandı düzenlenmesi, kaldırım işgaliyesi, deprem riski, konut yetersizliği, Bandırma’nın il olamama sorunu, kentsel dönüşüm, kültürel faaliyetlerde eksiklik, yerel yönetimlerin organizasyon becerisinde eksiklik, genç ve çocuklar için tasarlanmış kentsel alan eksikliği, sportif faaliyetlerde eksiklik, kentsel bellek mekânlarda eksiklik, gürültü kirliliği, işsizlik, eğitsel faaliyetlerde eksiklik, engelli bireylere yönelik faaliyet ve İDO arabalı feribot seferlerinin kaldırılması olduğu belirtildi.

YEREL YÖNETİMDEN İSTEKLER

Bandırma’nın sorunlarının yanı sıra sanayi, ticaret, tarım, eğitim ve turizm konusunda öne çıktığı bilgisini kaydeden katılımcılar, Bandırma’nın sorunlarının çözülmesine yönelik düşüncelerini de aktardılar. Yerel yönetim mekanizmalarının aktif bir program izlemelerini, Bandırma Belediyesi’nin sık sık anketler düzenleyerek halkın taleplerine yönelik çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğini ve kurumların iş birliği içinde çalışarak halkın hayatını kolaylaştıracak girişimleri yapmaları gerektiğine dikkat çektiler.

Haber: Selin Girgin