Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın gururu Bahçeşehir’den çıktı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS)

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan Bandırma Bahçeşehir Koleji öğrencisi Öykü Yaren Delibalta’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ödül töreni gerçekleştirildi.

Türkiye’de 1 milyon 350 bin öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında, 500 tam puan alan Bandırma Bahçeşehir Koleji öğrencisi Öykü Yaren Delibalta Bandırma’nın gururu oldu. 500 tam puan alan öğrenciye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan tarafından başarı belgesi ve çeyrek altın, Bahçeşehir Koleji Müdürü Semra Talay’a ise başarı belgesi takdim edildi.

“ÖYKÜ SÖZÜNÜ TUTTU”

Bahçeşehir Koleji öğrencisi Yaren Delibalta’dan daha önce tam puan alacağına dair söz aldığına dikkat çeken Müdür Mutlu Aslan, “Öykü’den daha önce bir törende görüştüğümüzde 500 tam puan alacağına dair söz almıştık. Sözünü tutarak 500 tam puan aldı ve Bandırma’nın gururu oldu. 1 milyon 350 bin ortaokul son sınıf öğrencisi LGS sınavına girdi. Telafisi olmayan ve hayatta bir defa başarabilecekleri bir sınavdı. Öykü, bu sınavı randımanlı ve estetik bir şekilde kullanmayı bildi. İleride daha iyi yerlerde görmenin ümidindeyiz. Başarılarının devamını diliyorum ve tebrik ediyorum.” dedi.

“HEDEFLERİMİN ARASINDA YURT DIŞI VAR”

Anaokulu’ndan beri Bahçeşehir Koleji’nde okuyan öğrenci Öykü Yaren Delibalta, “Tercihlerimin ilk sırasında İstanbul Erkek Lisesi’ni yazdım. Tam olarak dalıma karar vermesem de sayısal alanda ilerlemek ve Mühendislik okumak istiyorum. Hedeflerimin arasında yurt dışı var. Sınava çalışırken motivasyonumu düşürmemeye çalıştım ve düştüğünü fark ettiğimde gitmek istediğim okullara bakarak kendimi daha çok motive ettim. Düzenli olarak çalışarak ilk dönem günde 150-200 soru, 2’nci dönem ise 300-350 soru çözdüm. Konularımın tekrarını birinci dönem bitirmiştim ve kendimi çok yıpratmamaya çalışıyordum. 7’nci sınıftan beri 500 tam puan almak hayalimdi ve başardım. Hala inanamıyorum, çok mutluyum.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin