Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın emekli sendikalarından dayanışma çağrısı

DİSK Emekli Sen ile

DİSK Emekli Sen ile Emekliler Dayanışma Sendikası Bandırma Şubeleri, Ankara’da yapılacak olan “Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı Mitingi” öncesinde tüm emeklileri haklarını savunmaya çağırdı.
Emekli sendikaları 10 Aralık’ta Ankara’da buluşarak emeklilerin taleplerini dile getirmek için “Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı Mitingi” gerçekleştirecek. DİSK Emekli Sen ile Emekliler Dayanışma Sendikası Bandırma Şubeleri düzenledikleri ortak basın açıklamasında tüm emeklileri 10 Aralık’ta Anıt Park’ta haklarını savunmaya davet etti.
Emeklilerin yaşadığı ve çözüm bulunması gereken ortak sorunlara dikkat çeken DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “Emeklilikte insan onuruna yakışan bir ücret için, emekli aylıklarının prim günü esas alınıp intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmesi için çağırıyoruz. 3 bin 600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesi için, en düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması için çağırıyoruz, sağlıkta katkı paylarının tamamen kaldırılması için, asgari ücretten az olmamak şartıyla emekli bayram ikramiyelerinin miktar ve sayısının arttırılması için çağırıyoruz. Sendika hakkımızın engellemesine son verilmesi sendika kapatma davalarının geri çekilmesi için çağırıyoruz.”dedi.
“SİZLERİ DE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Açıklamasında dayanışma içinde mücadele etmenin önemine işaret eden Balkış, “Emeklilikte yaş şartının adil şekilde kademeli olarak düzenlenmesi için, güvenli bir çevre yaşanılabilir bir doğa için, saydığımız tüm taleplerimiz için, bizler emekli sendikaları olarak 10 Aralık saat 13.00’te Ankara Anıt Park’ta yapacağımız ‘Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı Mitingi’mize tüm halkımızı davet ediyoruz. Emeklilerin tüm yaşamsal hakları için sizleri de dayanışmaya çağırıyoruz. Biz Emekli Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve tüm emekli sendikaları olarak; emeklilerin birlikte mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.”diye konuştu.
“İSYANIMIZI DİLE GETİRMEK ÜZERE 10 ARALIK’TA ANITPARK’TAYIZ”
Onurlu bir yaşam için mücadele ettiklerinin altını çizen Emekliler Dayanışma Sendikası Balıkesir Bölge Temsilcisi Muazzez Palta, “Ayrımcılığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe hayır! Sorunlarımıza çözüm istiyoruz demek için 10 Aralık Pazar günü Ankara’dayız. Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret, emekli aylıkları, pirim günü esas alınarak ve intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmesi taleplerimiz Emekli aylık oranlarınım dul ve yetimleri kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilmesini istiyoruz. Emekliler 3600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesi, memurlara verilen 8 bin 77 liranın tüm emeklilere yansıtılmasını ve ayrımcılığa son verilmesini istiyor, sendikal haklarımızın gaspına son verilmesini, sağlıkta katkı payının tamamen kaldırılmasını, EYT’lilerin tüm haklarının verilmesini talep ediyoruz. Bu isyanımızı dile getirmek üzere 10 Aralık 2023 Saat 14:00’te Ankara Anıtpark’tayız.” dedi.
Haber: M. Nur Uysun