Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın “Cumhuriyet Kadınları”nı onurlandıran belgesel

Bandırma Ticaret Borsası Kadın

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel “Cumhuriyet Kadınları Cennet Kuşları” konulu belgesel filminin gösterimini gerçekleştirdi.

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel belgesel hazırladı. “Cumhuriyet Kadınları-Cennet Kuşları” konulu belgesel filmini hazırlayan Borsa Kadın Girişimciler Kurulu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel gösterim gerçekleştirdi.

Bandırma Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen gösterime; Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, BTB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Melike Çömez ve üyeleri, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Engür ve üyeleri, Radyo program Yapımcısı Zeynep Bayraktutan ve vatandaşlar katıldı.

“KADININ VARLIĞI ULUSUN BİN BİR NOKTADAN TEMELİDİR”

Kadınların en güçlü dayanağının Cumhuriyet olduğunu söyleyen BTB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Melike Çömez “Türk Medeni Kanunu’nun kabulüyle başlayan ve 100 yıldır her gün kadın haklarına verilen önemin ne kadar gerekli olduğunu bizlere hatırlatan Cumhuriyetimiz, biz kadınların en güçlü dayanağıdır. Ondan aldığımız kuvvetle çalışıyor ve üretiyoruz. Kuşcenneti ve Kocagöl Köyü kadınları yaşamın her alanında varlığını gösteriyor, üretiyor, gelişiyor ve geliştiriyor. Hazırladığımız belgesel onların her sabah gün doğumuyla başlayan ancak gün batımıyla sonlanmayan emek yoğun yaşamlarına bir övgüdür. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bize miras bıraktığı Nutuk kitabında kadından çokça bahseder. Ancak bir tanımı hepsine kapsar niteliktedir; ‘Kadının varlığı ulusun bin bir noktadan temelidir.’ Biz var oldukça, çalışıp ürettikçe, ulusumuzun temeli de güçlenecektir.”dedi.

“CUMHURİYET KADINLARI’NA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını gururla, coşkuyla ve geleceğe umutla bakarak kutladıklarını belirten Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, “Maalesef Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmayan ülkelerin, dünyada ve çevremizde ne durumda olduklarını görmekteyiz. Bugün Ulu Önder Atatürk’e, gazi ve şehitlerimize, Cumhuriyet’in kurulmasında emeği geçen tüm büyüklerimize şükranlarımızı sunmaktayız. Cumhuriyetimizin kuruluşunda bu haklı gururun en büyük pay sahiplerinden biri olan ‘Cumhuriyet Kadınları’, o günden bugüne her zaman mücadelemizin ve bizlerin yanında oldular. Bizlere şefkatli elleriyle, anne yürekleriyle dokunarak sahip çıkan Cumhuriyet Kadınları’na sonsuz teşekkür ediyoruz. Kocagöl ve Kuşcenneti Mahallelerimizde yaşayan kadınlarımızın, Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulumuz ile beraber hazırladıkları bu program için çok teşekkür ederim.”diye konuştu.

“MUTLULUĞU ÇOK UZAKLARDA ARAMAYALIM”

Belgeseli seslendiren ve yapım sürecinin mimarı olan Zeynep Bayraktutan, “Burada bulunan hanımlarla beraber çok keyifli, eğlenceli ve de çok anlamlı günler geçirdik. O yüzden onlara çok teşekkür ediyorum. Bizi o kadar güzel ağırladılar ki tok gidip tok kalktık. Onlar yaşadıkları yere ‘Cennet Mahallesi’ demişler. Bizler de özellikle belgeselimizin ismini verdiğimiz ‘Cennet Kuşları’ dedik onlara. Çünkü aynı Kuşcenneti’ndeki kuşlar gibi hem bir özelliği olan, birlikte yaşamayı bilen, hem de aynı zamanda nesli tükenen insanlar olduğunu düşünüyorum. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş bazı

değerleri biz orada gördük. Birlikte yaşamayı, dayanışmayı, imeceyi, dürüstlüğü, saygıyı, sevgiyi ve hepsinden önemlisi samimiyeti biz onlarda yaşadık. O kadar güzel değerlere sahipler ki inanın mutluluk bence bu köylerde. Mutluluğu çok uzaklarda aramayalım.”dedi.

Kocagöl ve Kuşcenneti Mahalleleri’nde yaşamını sürdüren Cennet Kuşları’nın yaşam öykülerini ve verdikleri emekleri anlatan belgesel ilgiyle izlendi. Alkışlarla biten özel gösterim sonunda Bandırma Ticaret Borsası tarafından belgesele katkıda bulunan Cumhuriyet Kadınları’na ve belgeselin mimarı Zeynep Bayraktutan’a plaket takdim edildi.

Haber: M. Nur Uysun