Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın adı bu sergiyle 35 ülkede duyuldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında festival için tasarlanan afişleri sanatseverle buluşturdu.

Bu yıl 32’ncisi gerçekleştirilen Kuşcenneti Festivali kapsamında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Belediyesi iş birliğinde afiş poster sergisi düzenlendi. Onyedi Eylül Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nün yaptığı afişler Bandırmalı sanatseverlerle buluştu. 35 farklı ülkeden sanatçının yer aldığı 120 eser eser yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışına Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Celalettin Yanık, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Festival Komitesi Genel Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat ve vatandaşlar katıldı.

“BANDIRMA’NIN ADINI 35 ÜLKEYE DUYURDUK”

İl olma yolunda ilerleyen Bandırma’nın adının 35 ülkede duyulduğuna dikkat çeken Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Celalettin Yanık, “Üniversitelerin en büyük özelliklerinden biri, bölgesini ve ülkesine faydalı işler gerçekleştirmesidir. Bizde özellikle il olma yolunda ilerleyen Bandırma’nın adını Uluslararası alanda özellikle festival yoluyla bu sergiyle birlikte 35 farklı ülkeye duyurduk. Özellikle üniversitemiz ve belediyemizin yapmış olduğumuz faaliyetlerle hem değerli halkımız açısından hem de akademik çalışmalar açısından bölgede neler olduğunu da göstermiş oluyoruz. Üniversitede bu tür faaliyetler bölgemizle beraber yaptığımızda yerelden ulusala doğru hareket etmesinde önemli yol izliyor.” dedi.

“BANDIRMA ÜNİVERSİTE KENTİ HALİNE GELDİ”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırma çok hızlı ilerleyen bir Üniversite şehri haline geldi. 2015’te açılan bir Üniversite olmasına rağmen Üniversitenin Rektörü Süleyman Özdemir sayesinde üniversite çok hızlı büyüyor ve gelişiyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversite’yle birlikte yaptığımız iş birliği sayesinde bugün Bandırma’yı 35 ülke de duyurduk. Üniversitenin kendini uluslararası düzeyde tanıtacak ve yüceltecek çok güzel projeler yapacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Dr. Öğretim Üyesi Ersan Sarıkaya, Dr. Öğretim Üyesi Emel Uzuner, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Yılmaz’a ve Rektör Yardımcısı Celalettin Yanık’a plaket takdim etti. Yurt dışında olduğu için etkinliğe katılamayan Doktor Öğretim Üyesi Refik Yalur adına plaketi Ersan Sarıkaya teslim aldı. Ardından Rektör Yardımcısı Yanık’ta, Başkan Tosun’a hediye takdim etti.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun