Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın 5 firmasına teşekkür plaketi

Bandırma Ticaret Borsası tarafından

Bandırma Ticaret Borsası tarafından düzenlenen basın toplantısında, borsa faaliyetleri anlatıldı.

Bandırma Ticaret Borsası tarafından Bandırma Eken Prestige Otel’de borsa faaliyetleri ve istatistiklerinin aktarıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, yönetim kurulu üyeleri ve bölgenin önemli firmalarının temsilcileri katıldı.

Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay tarafından borsanın 1940 yılından bu yana yapılan faaliyetleri aktarıldı. İşbay, “Bandırma Ticaret Borsası olarak, her alanda faaliyet gösteriyoruz. Borsamız her alanda akredite olmuştur. Yetkili sınıflandırma ve TÜRKAK belgeleri olan akredite laboratuvarımız ile 2014 yılından bu yana A kalite analiz hizmeti veriyoruz. Bandırma’da eğitimin her alanında desteklerimiz sürüyor ve her yıl eğitim katkısını artırıyoruz. Bursa ve Erdek’te kurulan Marmarabirlik’e ait dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı depoculuk faaliyetine katkıda bulunarak ilk Zeytin Elus işlemlerini borsamız platformunda gerçekleştirdik. Bölgenin ilk ve tek elektronik satış salonunu hizmete alarak üyelerimiz ve üreticilerimizi hızlı ve güvenilir bir platformda bir araya getirdik.”dedi.

“2023 YILINDA 20 MİLYONLUK CİROYA ULAŞILDI”

Bandırma Ticaret Borsası’nın istatistikleri ve faaliyetleri hakkında konuşan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “84 yıldır Bandırma ve bölgesine tarımsal kültürel ve ekonomik açıdan önemli bir marka değeri kazandıran borsamız 2023 yılında bu başarısını sürdürmüştür. Önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Borsamız TOBB’un 2021- 2022 ve 2023 yıllarında Türkiye’de faaliyet gösteren 113 adet Ticaret Borsası arasında yaptığı araştırma ve işlem hacmi sırasında yüzde 167′ lik bir ortalama artışla en yüksek işlem hacmi artışı yaşayan borsa olmuştur. En fazla işlem gören ilk 5 ürün sıralaması; beyaz et, küspe ürünleri, buğday, soya fasulyesi ve arpa ürünü olarak yer aldı. Borsamızın elektronik satış salonunda yaklaşık 5 bin adet ürün işlem gördü toplamda 40 bin ton ürün satışı gerçekleşti. Borsa Bandırma Lisanslı Depoculuk Limited Şirketi’nin 2023 yılında ortalama yüzde 76 dolulukta bir dönem geçirdi ve yaklaşık 20 milyonluk bir ciroya ulaşıldı.”diye konuştu.

BTB, 3 MİLYAR LİRALIK TİCARET HACMİNE ULAŞTI

Borsanın ticaret hacmi hakkında bilgi veren Başkan Tan, “Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın yetkilendirilmiş acentesi olan Bandırma Ticaret Borsası olarak 2023 yılında 973 aktif üye ile yaklaşık 3 milyar liralık ticaret hacmine ve bin 500 adet yatırımcı işlem adedine ulaştık. 2023 yılında 331 binin üzerinde işlemde 12 milyon ton ürün ve 82 milyar liralık işlem hacmi oluştu. Böylece 2019’da faaliyete geçmesinden bu yana Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda 216 binin üzerinde kayıtlı yatırımcı ile 1 milyonun üzerinde işlemde yaklaşık 40 milyon ton ürün ve 182 milyar liralık bir işlem hacmi oluştu. Hububat laboratuarımız, 2023 yılında 8 bin 627 adet ürün analizi yaptı. Avrupa Birliği Akdeniz Havzası Ülkeleri İşbirliği Geliştirme Programına da borsa olarak proje çalışması ürettik ve uluslararası iş ortakları ile gelişen dünya konvektörünü göz önüne alarak önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bandırma Ticaret Borsası olarak Ticaret Bakanlığı nezdinde yürütülen, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı UR-GE bünyesinde yüzde 75 hibe destekli ihtiyaç analizi eğitim ve ihracat hedefli tüm faaliyetleri yürütmek amaçlı yeni proje çalışmaları da yürütüyoruz.”dedi.

İHRACAT LİDERLERİNE PLAKET

Bandırma Ticaret Borsası’nın Bandırma’nın marka değerini artırmak, bölgedeki tarım sektörüne hizmet etmek adına artan bir ivme ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Tan, tüm üye ve üreticilere teşekkür etti. İstanbul İhracatçılar Birliği’nin 2022 yılında hayvansal ürünler kategorisinde ihracat yapan ve önemli başarılar elde eden firmalar arasında yer alan ve Bandırma Ticaret Borsası üyesi olan firmalara Bandırma Ticaret Borsası yönetimi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Banvit A.Ş., Bu Piliç Ent. Gıda San. Tic. A.Ş., Has Tavuk Gıda Tar Hayv. San Tic. A.Ş., Aytekin Tavukçuluk Yem San.Tic.Ltd.Şti. ve Akua Group Su Ürünleri A.Ş. firmalarının temsilcileri plaketleri firmaları adına kabul etti.

Haber: Mihriban Nur Uysun