Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın 100 yıllık lezzeti

1920’den bu yana 103

1920’den bu yana 103 yıldır devam eden işletmesinde Bandırmalılara hizmet veren Esnaf Hasan Hüseyin Argüden, günde en az 80 ila 100 kilo arasında helva sattığını kaydetti.
Dedesi Gazi Hasan Çavuş’un mirası olan 103 yıllık işletmede Bandırmalılara hizmet veren Esnaf Hasan Hüseyin Argüden, helva yapımında tahin oranını arttırdığını söyledi. Esnaf Argüden, “1920’den bu yana 103 yıldır devam eden işletmemiz dedem Gazi Hasan Çavuş’tan kaldı. Ben 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Benden sonra aile mesleğimizi oğlum sürdürecek. Yıllardır Bandırmalılara hizmet veriyoruz. Pazartesi pazarında bulunan üretim yerinde yapılan helvalarımız günlük ve taze çıkıyor. Kakaolu, fıstıklı, sade, fındıklı, yaz helvası, kos helvası gibi 6-7 çeşit helva üretimi yapıyoruz. Helvalarımız odun ateşinde pişiyor.” dedi.
“HELVALARDA YÜZDE 65 ORANINDA TAHİNİ ARTTIRDIM”
Helvalarının yapımıyla ilgili de bilgiler veren Esnaf Argüden, “Günde en az 80 ila 100 kilo arasında helva satıyoruz. Yazın vatandaşlar çok fazla helva tüketmediği için bu oran değişim gösterebiliyor. Bandırma’da en fazla sade tahin helvası tercih ediliyor. Helvalarımızda tahini yüzde 65 oranında arttırdım. Helvayı biz yapsak da ham madde üretimini biz yapmıyoruz. Tahin ile pekmezi Uşak’tan getiriyoruz. Helva satışlarımızın yanı sıra karadut pekmezi, tahin, üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi gibi pekmez çeşitleri de satıyoruz. Bandırma’da tercih edilen yüzyıllık bir işletme olduğumuz için mutluyuz. Helva yaz, kış tüketilen bir ürün.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin