Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalıları duygulandıran Atatürk gösterisi 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlama

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlama programı kapsamında “Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Atatürk’ü Anlamak” isimli gösteri sergilendi. 

Bandırma Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ü An(la)mak” isimli etkinlik gerçekleştirildi. Gösteride konuşmacı olarak Dr. Onur Uzer yer alırken gösterinin kareografisini ise Tülay Sünnetçi üstlendi.  

“ATATÜRK’Ü ANLAMAK İÇİN FİKİR VE İLKELERİNİ BENİMSEMEK GEREK” 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ü anlamak için Atatürk’ün fikirlerini ve ilkelerini benimsemek gerektiğini belirten Dr. Onur Uzer, “Atatürk’ü anlamak için milli mücadele ruhunu, tam bağımsız bir ülke mücadelesini anlamak ve geri kalmışlığa karşılık akıl ve bilim ekseninde çağdaş uygarlık düşüncesini bilmek gerekiyor. Yurtta ve dünyada barış felsefesini benimserken, Türk kadınına verdiği önemi içselleştirmek, çevreye, hayvana değer vermek, insanca bir yaşamı benimsemek gerekiyor. Kültür, eğitim, sanat, bilim ve aydınlık düşüncede birleşmek gerekiyor.” dedi.

Etkinliğin devamında tamamı kadınlardan oluşan “Topuklu Efe’ler” halk oyunları ekibi gösterisini sergilerken Atatürk’ü canlandıran bir dansçı da Zeybek oyunuyla etkinliğe renk kattı. Gecede Selin Tuğral tarafından Tevfik Fikret’in “Ferda” ile Atilla İlhan’ın “Mustafa Kemal’im” şiirleri okundu. Etkinlik Vals gösterisiyle sona erdi. 

 Haber: Selin Girgin