Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalılar hastanede aşırı sıcaklara karşı uyarıldı

Bandırma Eğitim ve Araştırma

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan stantta vatandaşlar aşırı sıcaklara karşı bilgilendirildi. Vatandaşlara aşırı sıcaklarda almaları gereken tedbirleri içeren bilgilendirme formları dağıtıldı.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanların uyarılarına göre; hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde 2-3 derece daha artacak. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kurdukları stantta aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği vatandaşlara aktarılırken sıcakların etkileri ve sıcaklarda alınması gereken önlemler vatandaşlara aktarıldı. Bilgilendirme formları dağıtılarak aşırı sıcaklarda vatandaşların tedbirli olması ve yaşanacak olumsuzlukların en aza indirgenmesi hedeflendi.

AŞIRI SICAKLARIN TEHLİKELERİ ANLATILDI

Stantta vatandaşlara şu bilgiler aktarıldı;

“Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir. Ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı (dehidratasyon), kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlı bazı ilaçların (tansiyon düşürücüler, idrar söktürücüler vb.) kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir.”

“GÜN İÇİNDE 10.00 İLE 16.00 ARASINDA DIŞARI ÇIKILMAMALI”

Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen grupların ise; yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, 4 yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişiler ve sokak çocukları ile evsizler olduğu belirtildi. Özellikle kronik hastalığı bulunan ve yalnız yaşayan yaşlıların en çok risk taşıyan grup olduğu aktarıldı. Günün en sıcak saatleri olan sabah saat 10.00 ile akşam 16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması için uyarılar yapıldı. Aynı saatlerde denize girilmemesi ve güneşlenilmemesi gerektiği söylendi. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmesi gerektiği belirtildi.

Haber: M. Nur Uysun