Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı Yazar Çinko kadınların sesi oldu

Emekli Kimya Öğretmeni Bandırmalı

Emekli Kimya Öğretmeni Bandırmalı Yazar Nazan Çinko ilk kitabı “Şarkılarını Söylemeyi Unutan Kadınlar”ı yazarken toplumda bir farkındalık yaratmak istediğine dikkat çekti.

Bandırma Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bandırmalı Yazar Nazan Çinko söyleşi gerçekleştirerek “Şarkılarını Söylemeyi Unutan Kadınlar” kitabını sevenleri için imzaladı. Etkinliğe; Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Yağar ve Ozan Onur, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, Bandırma Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Bandırma Kadın Dayanışma Derneği (KDD) Nilgün Germiyan, Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan ve vatandaşlar katıldı. Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Önder Balıkçı’nın yaptığı söyleşi büyük ilgi gördü.

“YAZILARIM BEĞENİLDİKÇE YAZMA İSTEĞİM ARTTI”
Söyleşide edebiyat yolculuğunu anlatan Çinko, “Yazmak benim için bir alışkanlık. Edebiyata yolculuğum günlük, şiirler, hatıra defterleri yazarak başladı. Esas aktörlerim sevgili Pazar okuyucularım. Facebook sayesinde yazdıklarım bir kitleye ulaştı. Yazılarım beğenildikçe yazma isteğim arttı. Daha sonra Facebook’ta ‘Bir Öğretmenin Kaleminden’ sayfası oluşturdum. Yazdıklarımı beğenen herkes kitaplaştırmamı tavsiye ettiler. Bende bugün ilk kitabımı sizlerle buluşturdum. Yolculuğumun devamında 2’nci ve 3’üncü kitabımı da çıkarabilirim.” dedi.

“KİTABIMDA POZİTİF BİR AYRIMCILIK YAPTIM”

İlk kitabında toplumda farkındalık yaratmak adına kadın temasının öne çıkardığını söyleyen Çinko “Kitabımda pozitif bir ayrımcılık yaptım. Bilinçli bir şekilde sadece kadınları tercih ettim. Biz burada otururken bir çok kadın dört duvar arasında şiddete, tacize, kötü davranışlara maruz kalıyor. Kadınları gündeme getirerek toplumda bir farkındalık yaratılması gerekiyor. Çünkü sırtlarında çok yük var. Bende buna dahilim. Yolculuğuma kendime vakit ayırabildiğim için emekli olduktan sonra çıkabildim. Herkesin aslında içinde bir cevher var. Önemli olan bunu ortaya çıkarabilmek.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin