Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı yatırımını altına yapıyor

Altın iç piyasada günden

Altın iç piyasada günden güne rekor kırmaya devam ediyor. Altın yatırım konusunda Bandırmalıların gözdesi oldu.  Bandırma’da uzun yıllardır sarraflık yapan Fatih Kılıç, en fazla yatırımın “Cumhuriyet altınına” yapıldığına dikkat çekti. 

Enflasyona karşı dayanıklı yatırım aracı olarak bilinen altına Bandırmalıların da rağbet gösterdiğini söyleyen Esnaf Fatih Kılıç, “Bandırma’da vatandaşlar en fazla altına yatırım yapıyor. Cumhuriyet, 24 ayar gram altın ve 14 ayar aksesuar çok satılıyor. Bunun yanı sıra gram altın ve çeyrekte çok satılanlar arasında. Yatırım yapmak için bir gün 20 kişi gelirken bir gün 500 kişi de gelebiliyor.  Bandırma’nın bu konuda potansiyeli yüksek.” dedi.

“FİYATLARIN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR”

İsrail’in Gazze’de bir hastaneye yaptığı saldırı sonrası jeopolitik risklerin etkisi nedeniyle altın fiyatları yükselişe geçti. Savaş nedeniyle fiyatlarda daha da artış beklendiğine dikkat çeken Esnaf Kılıç, “Altın fiyatları dün yaşanan İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırı sonrası yükselişe geçti. Doların 30 liraya kadar yükselmesi ve fiyatların daha da artması bekleniyor.” diye konuştu.  

18 Ekim 2023 tarihi itibariyle Bandırma’daki altın fiyatları ise şöyle; Altın ons bin 945 lira, Gram altın bin 750 lira, Çeyrek altın 2 bin 984 lira, Cumhuriyet altını 11 bin 890 lira, Yarım altın 5 bin 969 lira, tam altın 11 bin 871 lira, Reşat altın 11 bin 922 lira, Gremse 29 bin 770 lira, Ata altın 12 bin 308 lira, külçe altın 64 bin 520 lira civarında seyrediyor.

HABER: Selin Girgin