Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı öğrencilerden TUBİTAK başarısı

Esnaf Sanatkârları Kredi ve

Esnaf Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Niyazi Güler, TUBİTAK projeleri kabul edilen Bandırma Esnaf Sanatkarları Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Bandırma’da 4 okuldan 6 proje yapılan ön değerlendirmede finale kalma hakkı kazandı. Katıldığı 3 proje ile finale kalma hakkı hakkı kazanan Bandırma Esnaf Sanatkarları Okulu öğrencileri, 22 Nisan’da Bursa’da Bandırma’yı temsil edecek.

Projeleri ile başarı elde eden Bandırma Esnaf Sanatkarları Okulu öğrencileri Bandırma Esnaf Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Niyazi Güler’i ziyaret etti. Okul Müdür Yardımcısı Hasan Mısıroğlu, Danışman Öğretmenleri İrem Narlayan ve İpek Akyol ile birlikte gelen öğrenciler Başkan Güler’e çiçek takdim ederek projelerini anlattı. Ziyarette; Bandırma Manifaturacılar, Tuhafiyeciler ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, Şoförler Odası Başkanı Osman Çapar, Balıkçılar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ömer Metin ile Madeni İşler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Karani Dinçer de yer aldı.

ÖĞRENCİLER BURSA’DA BANDIRMA’YI TEMSİL EDECEK

3 farklı konu üzerinde çalışma yaptıklarını belirten öğrenciler kütüphaneler, Bandırma’ya göç eden öğrenciler ve LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısı ile ilgili yaptıkları projelerin detaylarını aktardı. Öğrencilerin Bursa’da Bandırma’yı temsil edeceğini belirten Danışman Öğretmen İrem Narlayan, “TUBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Türkiye genelinde 16 binin üzerinde proje arasından bin 200’e yakın proje kabul edildi. Bandırma’dan kabul edilen 6 projeden 3’ü okulumuz öğrencileri tarafından hazırlandı. Rüzgar Batu Dobrıcalı ve Doruk Ateş Özkan ‘Göçün başarıdaki rolü’, Yağmur Şeyma Ay ve Ceyda Erdoğan ‘Köyümde Kütüphane’ ve Bedirhan Özbek ve Beyza Erbıyık ise LGS sınavının öğrenciler üzerindeki etkisi ile ilgili projeler geliştirdi.” dedi.

“OKULUMUZ BANDIRMA’DA BİRÇOK OKULA ÖNCÜ BİR OKUL OLDU”

Bandırma Esnaf Sanatkarları Okulu’nun kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve projeler ile büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Esnaf Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Niyazi Güler, “Okulumuz ile iftihar ediyoruz. Kurulduğu günden bu yana bizim için büyük bir gurur kaynağıydı ve olmaya da devam ediyor. Aynı zamanda bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize de yaptıkları çalışmalar ve başarıları dolayısıyla teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Okulumuz Bandırma’da birçok okula öncü bir okul oldu. Bundan sonra da başarılarıyla birlikte bizi gururlandırmaya ve öncü bir okul olmaya devam edeceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin de başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ