Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı öğrenciler “Bugün fidan yarın nefes” diyerek orman oluşturdu

Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla

Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) ve Bandırma Amerikan Kültür Koleji iş birliğinde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliği ile doğaya 100 fidan kazandırıldı.

Bandırma Amerikan Kültür Koleji ve BANÜ iş birliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla 100 fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. “Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliği kapsamında BANÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin önüne öğrenciler tarafından ağaçlar dikilerek “Okul Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Etkinliğe BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Amerikan Kültür Koleji Okul Müdürü Nur Arıkut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“CUMHURİYETMİZ YAŞLANDIKÇA DİKTİĞİMİZ AĞAÇLARDA BÜYÜYECEK”

Öğrencilere fidan dikiminin öneminden bahseden BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “ Cumhuriyet’in 100. Yılında hep birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Ben özellikle meyve fidanı olmasını istedim. Çam ve çınar ağaçları da yüzyıllar boyu yaşayan ağaçlar ama üniversitemizde meyve ağacı biraz eksik. Siz gençler büyüdükçe belki üniversitemizi ziyaret ederek, diktiğiniz ağaçların meyvelerinden yersiniz. Bu meyvelerde sizlerle birlikte büyüyecekler. Ağaç dikmek, yeşili ve doğayı korumak gerçekten çok önemli. İklimde de çok büyük değişiklikler var. Ağaçlar azaldı ve önemi çok fazla. Nerede bir fidan bulursak bulalım, mutlaka dikerek hayata kazandırmalıyız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı bizler için çok önemli ve ülkemizin ömrü nice yüzyıllar sürsün istiyoruz. Cumhuriyetimiz yaşlandıkça diktiğimiz ağaçlarda büyüyecek.” dedi.

“100. YILI YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN BURDAYIZ”

100.yıl dolayısıyla fidan dikimi gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirten Bandırma Amerikan Kültür Koleji Okul Müdürü Nur Arıkut, “Öğrencilerimizle, Okul Aile Birliği Başkanı liderliğinde ve Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir’in onayıyla bugün üniversitenin bahçesine 100. yıl anısına hatıra ormanımızın ilk fidanlarını ekiyoruz. 100. Yılı yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Gerçekten çok mutluluk verici bir duygu yaşıyoruz. Aynı zamanda çevremizi güzelleştirmek ve doğaya da katkı sağlamaktan onur duyuyoruz.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin