Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı kuyumcu ‘kar edemiyoruz’ diyerek isyan etti

Altın piyasasında bugün en

Altın piyasasında bugün en düşük gram altın bin 900 lira seviyesinde işlem görürken, en yüksek cumhuriyet altını 13 bin 131 lira seviyesinde işlem gördü. 30 yıldır esnaflık yapan Kemal Turanlı, fiyat artışının müşteri kaybına neden olduğuna dikkat çekti.

En çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın, iç piyasada günden güne rekor kırmaya devam ediyor. Güne yükselişle başlayan altının gramı, bin 875 lira seviyesinde işlem görüyor. 28 Ekim 2023 Salı günü (dün) bin 872 lira seviyesinde günü tamamlayan altın, 29 Kasım 2023 Çarşamba günü 2,041 dolardan işlem gördü. Altın piyasasında bugün en düşük fiyat “Gram Altın” bin 900 lira, en yüksek ise “Cumhuriyet Altını” 13 bin 131 lira oldu. 30 yıldır esnaflık yapan Kemal Turanlı, fiyatların önümüzdeki günlerde ne olacağının belli olmadığını belirtti. 

“BİZİM HALKIMIZ HER GÜN ALTIN NE KADAR OLDU SORUSUYLA GÜNE BAŞLIYOR”

Piyasada altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle müşterilerinin azaldığına dikkat çeken Esnaf Kemal Turanlı,  “Piyasada paranın değeri kalmadı. Ekonomi gerilediği için bir şeylerin yükseldiğini zannediyoruz. Dün sattığımı, bugün yerine koyamıyorum. Altın fiyatlarının ne olacağı belli değil. Amerika’da yaşayan kimse birbirine doların, altının ne kadar yükseldiğini sormuyordur. Bizim halkımız her gün ‘altın, dolar ne kadar oldu acaba?’ sorusuyla güne başlıyor. Savaşlarda altın fiyatlarını yükseltiyor. Altın herkesin güvenebileceği en güvenli limandır ve değeri kaybolmaz. Altın yansa da altındır. Vatandaşlar artık cebinde son kalan parayla yatırım yapabilmek için 5 dolar, 10 dolar alıp kenara koyuyor.” dedi.

“ESKİSİ GİBİ İŞ YAPAMIYORUZ”

Artan fiyatlardan dolayı halkın da esnafın da zor durumda olduğunu söyleyen Esnaf Turanlı, “Eskisi gibi altına yatırım yapabilen kalmadı. Bir altın 3 bin lira da, 5 bin lira da olsa kazancımız aynı oluyor. Fiyat yükseldiği zaman bizim kar payımız artmıyor, aksine kar payımız çok düşük. Eskisi gibi iş yapamıyoruz. Fiyat arttıkça talepte düşüyor. Günde 5 altından fazla satamaz hale geldik. 35 bin liraya bilezik alıyorsun, adaletli satarsa bir kuyumcuysan 35 bin lira paradan kalan para sadece 500 lira oluyor. Bugün bile sadece 2 altın satabildim. Artık vatandaşlarda da şöyle bir algı oluştu. Kuyumcuları tek tek gezerek ‘sizde altın kaç para’ diye soruyorlar. Her kuyumcunun farklı fiyata sattığını zannediyorlar. Böyle bir şey yok.” diye konuştu.

29 Kasım Çarşamba 2023 güncel altın fiyatları ise şöyle;

Gram altın bin 897 lira, Cumhuriyet altını 12 bin 544 lira, yarım altın 6 bin 339 lira, çeyrek altın 3 bin 137 lira, reşat altın 12 bin 576 lira, gremse altını 31 bin 592 lira, ata altını 13 bin 55 lira, tam altın 12 bin 596 lira, has altın bin 887 lira, hamit altın 12 bin 655 lira civarında seyrediyor.

Haber: Selin Girgin