Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı kadınlar “El emeği çarşısı” istiyor

Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İpek Çetinkuş, “El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri”nin kadınlar için önemine dikkat çekerek Bandırma’ya kalıcı bir Hanımeli Çarşısı’nın kurulmasını istiyoruz.” dedi.

Bandırma Kent Konseyi Yürütme

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” devam ediyor. Bandırmalı kadınların hazırladığı el işi ürün ve yiyecekler eski belediye binasında kurulan çarşıda satışa sunuldu. Etkinliğin organizatörü Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İpek Çetinkuş, Bandırma’da kadınların ürünlerini satabilmeleri için kalcı bir çarşı istediklerini söyledi.

“KALICI BİR HANIMELİ ÇARŞISI’NIN KURULMASINI İSTİYORUZ”

Bu organizasyon ile birlikte El Emeği Alışveriş Günleri’nin beşincisini gerçekleştirdiklerini belirten İpek Çetinkuş,  “Alışveriş günlerine 40 kadın arkadaşımızla başladık. Şuan bu sayı 100’e ulaştı. Üreten kadınlarımızın el emeği ürünlerini satıyoruz. Toplam 100 standımızda kadın arkadaşımızın kendi emekleri ile hazırladığı ürünleri satarak evlerinin ekonomik giderlerine katkı sunmalarını sağlıyoruz. Bütün Bandırmalıları kadın emeğine destek olmaya bekliyoruz. Bizim bir hayalimiz var. Bandırma’ya kalıcı bir Hanımeli Çarşısı’nın kurulmasını istiyoruz. Bu çarşının sadece el emeği ürünlerin satılıp sergilendiği bir çarşı olması gerekiyor. Bunu da buradan sizin aracılığınızla bütün siyasilere iletmek istiyoruz.”dedi.

“YAŞANAN YOĞUNLUK KADINLARIN ÜRETME HEVESİNİ GÖSTERİYOR”

Bandırmalı kadınların üretme sevgisine dikkat çeken ve el emeği ürünlerini Alışveriş Günleri’nde sergileyen Ebru Boyra Gürbüz, “Bandırma Kent Konseyi’nin organize ettiği bu etkinlik sayesinde üreten kadınlar olarak ürünlerimizi satma fırsatı bulduk. Üreten kadınların yoğun talebi bize Bandırma’da kadınların üretme hevesini gösteriyor. Bütün Bandırmalıları destek olmaya davet ediyoruz.”diye konuştu.

Alışveriş Günleri’nin genç kadın girişimcilere bir fırsat olduğunu belirten Gülin Demir, “Genç kadın girişimciler olarak burada ürünlerimizi sergileme ve satma fırsatı bulduk. Bizim gibi el emeği ürünler üreterek satmaya çalışan ve kendi markalarını yaratan kadınlar için bu tarz etkinlikler çok önemli.”dedi. 100 kadın üreticinin stant kurduğu etkinlik 30 Aralık’a kadar devam edecek.

Haber: Mihriban Nur Uysun