Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı Emekçi Kadınlar “Eşit, Adil ve Özgür” bir dünya için seslendi

25 Kasım Kadına Yönelik

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Bandırma Emekçi Kadın Platformu, “Eşit, Adil ve Özgür” bir hayat için “Kadına Şiddete Hayır!” dedi.

Bandırma Emekçi Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Bandırma Emekçi Kadın Platformu Sözcüsü ve Kadın Der Başkanı Esen Ersoy, yaptığı açıklamada şiddetin önüne geçilmesi için mücadelenin sürekli verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“ŞİDDET HALA VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

Kadına yönelik şiddetin bireysel değil toplumsal bir mesele olduğunu belirten Esen Ersoy, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan ve kadınları etkileyen cinsiyete dayalı ayrımcılık ile fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmeleriyle veya acı çekmeleriyle sonuçlanan her türlü tutum ve davranış, kadına yönelik şiddettir. Bu sorunun çözümü için kolektif bir çaba gerekmektedir. İstatistikler, maalesef kadınların günlük yaşamlarında maruz kaldıkları fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddetin hala varlığını sürdürdüğünü göstermektedir. Nitekim ülkemizde son 15 yılda 4 bin 86 kadın öldürülmüş, 2023 yılının son 10 ayında 350 kadın erkeler tarafından katledilmiştir.” dedi.

“ERİL DİL, KULLANIM DIŞINDA KALMALIDIR”

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için toplumun da mücadele etmesi gerektiğine dikkat çeken Ersoy, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, kadın haklarına duyarlılığı artırmak, toplumun dikkatini bu soruna çekmek ve dayanışma içinde bir araya gelmeyi sağlamak adına önemli bir fırsattır. Bu gün, sadece kadınların değil, tüm toplumun bu konuda bir adım atması için bir vesile olmalıdır. İlk adım, farkındalık yaratmak ve sessizliği bozmaktır. Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için toplumun bilinçlendirilmesi yani eğitilmesine önem verilmelidir. Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için bizzat şiddetin aracı ve sonucu olan eril dil, kullanım dışında kalmalıdır. Kadına yönelik şiddetle mücadele, sadece 25 Kasımlarla kalmayıp, sürekli olmalıdır… Bu konuda vakaların en yakın tanıkları olan sivil toplum örgütleri, özellikle kadın dernekleri ile bakanlık nezdinde işbirliği yapılmalı, fikir ve önerilerine yer verilmelidir.” dedi.

“ŞİDDETE TOLERANSIMIZ SIFIR OLMALI”

Kadına karşı şiddetle mücadelin ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy şunları söyledi: “Bu bağlamda, şiddeti doğuran ve devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ele almak hayati bir öneme sahiptir. Özellikle televizyon dizileri gibi popüler medya araçlarında sıkça rastlanan, silahların sorun çözmede tek çare olarak gösterildiği algısı, bu mücadelede aşılması gereken temel bir engeldir. Sözlerime son verirken artık bir kız kardeşimizin daha aramızdan çalınmasına tahammülümüzün kalmadığını bilmenizi istiyoruz! Toplum olarak kadına karşı şiddetle mücedeleye herkesi, her kesimi, her sivil toplum kuruluşunu taraf olmaya davet ediyorum. Şiddete toleransımız sıfır olmalı, en ufak bir anlayış bile göstermemeliyiz. Kadına yönelik şiddetin hiçbir haklı boyutu, kadın cinayetlerinin hiçbir hafifletici nedeni olamaz.”

Haber: Selin Girgin