Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı CHP’li kadınlar şiddeti kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Kadına

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında CHP Bandırma İlçe Teşkilat Binası’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen açıklamaya; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamayı CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazlı Canan Zivane yaptı. Başkan Zivane, “Bugün, dünyada ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınlarla tek yürek olduk. Her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuyoruz. Adında ‘adalet’ olan AKP Hükümeti’nin yönettiği ülkemizde her gün en az iki kadın katlediliyor. Kadın cinayetlerini sadece ‘sayı’ olarak değerlendiren iktidar, çarpıttığı verilerle şiddetin azaldığını iddia ediyor. Hayattan koparılanın bir evlat, bir anne, bir abla, bir kardeş, bir arkadaş, bir dost olduğu gerçeği yok sayılıyor. Cinayetlerin üzeri ‘şüpheli kadın ölümü’ denilerek kapatılmak isteniyor. İstismara uğrayan çocuğun davasında ‘çocuğun rızası’ndan bahsediliyor. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet uygulayanlar cezasızlık politikası ile ödüllendiriliyor. ” dedi.

“KADINLAR AYRIŞTIRILMAYA, DAYANIŞMA PARÇALANMAYA ÇALIŞILIYOR”

Kadının açısından Medeni Kanunu’nun önemine işaret eden Canan Zivane, “6284 Sayılı Şiddet Yasası’na göz dikiliyor. Cumhuriyetin biz kadınlar üzerindeki en önemli kazanımlarından olan Medeni Kanun budanmaya çalışılıyor. Yeni Anayasa tartışmalarında, kadınlar hedef tahtasına konuluyor. Bakanlığın adından dahi ‘kadın’ ibaresini kaldıran zihniyet, toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayıyor. Kadınlar kıyafetine göre ayrıştırılmaya, dayanışma parçalanmaya çalışılıyor. Kadınların istihdama katılımını teşvik edecek politikalar uygulanmak yerine, çalışmak isteyen kadınların işsizliği artırdığı iddia ediliyor.” diye konuştu.

“BIKMADAN, USANMADAN SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni hayata geçireceklerini belirten Başkan Zivane, “İktidarın kadının hayatını cehenneme çeviren politikaları saymakla bitmiyor. Biz bütün bu uygulamalar karşısında yılmadan, usanmadan, direnmeye ve sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. AKP karanlığını aydınlığa çevirmek için kadın hareketi ile sımsıkı kenetlenerek, olanca gücümüzle direniyoruz. Haklarımızdan, hayallerimizden ve hayatlarımızdan asla vazgeçmiyoruz. Bugün CHP’li belediyelerimizle ‘Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni paylaştık. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ilgili sözleşmesini (ILO 190), iktidar imzalamasa da bizler yerel yönetimlerimizle hayata geçireceğiz.” dedi.

“KADINLAR VARDIR, KADINLAR HER YERDE”

İstanbul Sözleşmesi’ni ilk fırsatta yeniden uygulamaya koyacaklarına dikkat çeken Başkan Zivane, “Bizler eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! ‘Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde’ diye haykırırken sesimizi de sözümüzü de yükselteceğiz. Budamaya çalıştıkları yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz. Can simidimiz olan İstanbul Sözleşmesi’ni ilk fırsatta yeniden uygulamaya koyacağız. Kıyafetimizden kahkahamıza, kaç çocuk doğuracağımızdan ne zaman evleneceğimize kadar her şeyimize karışanlara geçit vermeyeceğiz. Kadını aile içinde eritmeye çalışanlara, eşit yurttaşlık haklarımıza sahip çıkarak cevap vereceğiz.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin