Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’dan Can Atalay’a destek

TİP Hatay Milletvekili Can

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması için Bandırma’da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Bandırma’da Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları, Gezi Parkı Davası’nda tutuklanan Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması için Eski Hal Binası’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Ardından meydanda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti başkanları tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. TİP Bandırma İlçe Başkanı Şerife Sevim Şenel, Can Atalay’ın 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin birinci yıl dönümünde tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi’nden gönderdiği mektubu okudu.

“CAN ATALAY HALKIN MİLLETVEKİLİDİR”
Basın açıklamasında konuşan CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Bir yanda dövülen, yok sayılan, ezilen, hayatını kaybeden halk yığınları, bir yanda kendi iktidarını ve ortaklarını koruma içgüdüsü ile hareket eden karanlık sistem. Bu karanlığa aydınlık adına, kim mum yakarsa, tarihte hep bedel ödemiştir. Can Atalay günümüzün aydınlık taşıyıcısıdır. Onun durduğu yer, emeğiyle geçinme uğraşı veren halk yığınları, alın teriyle çalışan işçi ve köylüler, geleceğimiz olan gençlerdir. Tüm bunların sonucunda, Anayasa Mahkemesi kararlarını beğenmeyebiliriz ama uymak ve uygulamak hukuk toplumunun vazgeçilmez unsurudur. Hiçbir Firevun halkın kararına karşı ayakta duramaz. Can Atalay, tüm bu dava ve olaylarda halkından yana taraf olmuş, halkın
milletvekilidir.Ona bu görevi Hatay halkı ve Türk halkı vermiştir. Can Atalay yalnız değildir.” dedi.

“HALKIN SESİNE TAHAMMÜL EDEMEDİLER”
Can Atalay’ın her zaman yanında olduklarını kaydeden DİSK Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “Can Atalay sadece bir avukat değildi. Aynı zamanda mücadelenin içinde arkadaşımız, dostumuz ve yoldaşımızdı. Siyasi iktidarın bu kininin ve öfkesinin nedenini biz çok iyi biliyoruz. Can Atalay, Soma katliamında, Çorlu tren faciasında, Ermenek maden faciasında, Sakarya Hendek havai fişek patlamasında ve Aladağ yurt yangınında işçilerin, öğrencilerin ve halkın yanındaydı. Halkın sesine tahammül edemediler ve sesini kısmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. DİSK Emekli Sen olarak her zaman Can Atalay’ın yanındayız.” diye konuştu.

“BU KARA LEKE KABUL EDİLEMEZ”

Halka dayanışma çağrısında bulunan Emekliler Dayanışma Sendikası Balıkesir Bölge Temsilcisi Muazzez Palta, “Hukuku ve demokrasiyi katleden bu kara leke kabul edilemez. Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi bir anayasa ihlalidir. Ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen yürürlükten kalkmış olduğunu gösteriyor. Demokratik rejimlerde halkın iradesi ve hukukun üstünlüğü esastır. Anayasa Mahkemesi’nin fiilen askıya alındığı, insan haklarının ve hukukun en asgari durumlarda dahi çiğnendiği bir keyfiyet rejimi altındayız. Herkesi, hukuka ve halkın iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

Haber: Selin Girgin