Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’daki otobüs eyleminde tartışma çıktı

CHP Bandırma İlçe Örgütü’nün,

CHP Bandırma İlçe Örgütü’nün, ulaşımında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için gerçekleştirdiği eylemde tartışma çıktı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma’ya kazandırılan 55 yeni otobüsün hizmete başlamasının ardından araçların kapasitesi uzun süredir Bandırmalıların tepkisine neden oluyor. Üniversite öğrencilerinin ve vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntısı nedeniyle CHP Bandırma İlçe Örgütü otobüslerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki durakta basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Yeni CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolları Başkanı Barış Can Dursun yaptı.
“YÜCEL YILMAZ BANDIRMA’YI TANIMAZ”
Otobüslerin Bandırmalı vatandaşlar için çileli bir durum haline geldiği belirten Dursun, “Bundan tam 48 gün önce AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz İlçemizde faaliyet gösterecek 55 yeni otobüs için görkemli tören düzenledi. Buradan kendilerine sesleniyoruz; Minibüsler küçük, kentimiz yoğun. Duraklarda inen ve binen insanlar tek kapılı olduğu için büyük zahmet çekmektedir. Üniversiteli gençlerimiz ile sağlık hizmeti almaya gelen bölge halkının aynı otobüsler ile ulaşım sağlaması sağlık açısından da uygun değildir. Buradan da anlaşılacağı gibi Yücel Yılmaz, Bandırma’yı tanımaz.” dedi.
“ÖĞRENCİLER BANDIRMA BELEDİYESİNDEN YARDIM TALEP EDİYOR”
Ulaşım sorununa kısa sürede çözüm bulunması gerektiğine işaret eden Dursun, “Öğrenciler ulaşımın Bandırma Belediyemize ait olduğunu düşünmekte ve Belediyemizden yardım talep etmektedir. Belediyeler Birliği Başkanı olan Sayın Yılmaz, daha kendi İlçesine düzenli hizmet sunamamaktadır. Buradan kendilerine sesleniyoruz; teknoloji gelişiyor, kurumsal yapılarla koordinenizi artırın. İlçenin bileşen yönetim kademeleriyle görüşün, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin ulaşıma erişilebilirliğini arttırmak için planlamalar yapın. Taşıma kapasitelerine uygun araçlar tercih edin ki ulaşımı konforsuz duruma getirmeyin. Bu ulaşım mı? zulüm mü? Bandırma için Üniversite gençlerimiz için ulaşım hizmeti, ulaştırma sorununa dönüşmüştür.” diye konuştu.
CHP ÜYELERİ VE ULAŞIM BAŞKANI ARASINDA TARTIŞMA
Bandırma Toplu Taşıma A.Ş. Başkanı Ayhan Soylu, “Önce cenaze arabalarını değiştirin. Benim üzerimden eleştiri yapmayın. Ayıp bu yaptığınız.” diyerek tepki göstermesinin ardından durak önünde tartışmalar yaşandı. Açıklamaya katılan CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Sandıkçı Soylu’ya tepki göstererek, “Bu eylem otobüslerin küçüklüğü ile ilgiliydi. Fakat görüyorsunuz sadece bu eylemin gerçekleştiği günde ve saatte büyük otobüsler sahaya sürüldü. Etkili muhalefet böyle olur, muhalefet böyle yapılır. Ancak buradan Yücel Yılmaz’a sesleniyoruz. Umarım o otobüsler sadece bir günlük sahaya sürülmemiştir. Burada binlerce öğrenci mağduriyet yaşıyor. Umarım o büyük otobüsler sadece bizim bu öğrencilerin mağduriyetini dile getirmemizi baltalamak için değildir. Umarım buradaki genç arkadaşların mağduriyetini giderirsiniz.” dedi.
Haber: Selin Girgin