Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’daki o mahallenin adı değişiyor

Bandırma Belediye Meclisi’nin Kasım

Bandırma Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı salı akşamı yapıldı. Toplantıda Bandırmalılar tarafından “Sahil Yenice” olarak bilinen Yenice Mahallesi’nin isim değişikliği gündeme geldi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un Bandırma Belediyesi eylül ve ekim ayları faaliyet raporunu sunmasıyla başlayan meclis, geçmiş toplantıya ait tutanağın okunmasıyla devam etti.

Gündeme gelen Edincik Mahallesi 425 adada ve Ömerköy Mahallesi 142 ile 139 adalarda imar planı değişikliği yapılması talebi İmar komisyonuna sevk edildi.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ADIM ATILDI

Yenice Mahalle Muhtarlığı tarafından Yenice Mahallesi’nin isim değişikliği talebi mecliste görüşüldü. Bandırma halkı tarafından Sahil Yenice olarak anılan Yenice Mahallesi’nin isminin değişikliği talebi oy birliği ile İmar ve Araştırma komisyonlarına gönderildi. 600 Evler Mahallesi, 1650 Adada İmar Planı değişikliği yapılması talebi konusundaki İmar Komisyonu Raporu ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı oy birliği ile kabul edildi. Mecliste riskli yapı belgesi olan binaların kentsel dönüşüme alınması durumda belediye tarafından otoprak alanı gösterilmesini kapsayan komisyon raporu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı oybirliğiyle kabul edildi.

Aralık ayı olağan toplantısının 5 Aralık 2023 saat 18.00’da yapılmasına karar verildi.

Haber: M.Nur Uysun / Selin Girgin