Bandırma Ticaret Odası öncülüğünde Bandırma’daki firmalar, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın “Üreten Şehirler Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programı” ve “Üreten Şehirler E-İhracat Danışmanlık Tematik Destek Programı” ile tanıştı.
Bandırma Ticaret Odası’nda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından açılan, “Üreten Şehirler Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programı” ve “Üreten Şehirler E-İhracat Danışmanlık Tematik Destek Programı” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bandırma Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya katılan firmalara GMKA’nın programları tanıtıldı. Toplantıya Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, GMKA İmalat Birim Başkanı Emrah Bozkurt, GMKA İmalat Birimi temsilcisi Serpil Durmuş ve firma temsilcileri katıldı.
“15 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN SAHADA OLACAĞIZ”
GMKA İmalat Birim Başkanı Emrah Bozkurt, programlara hakkında bilgi vererek hangi firmaların program için uygun olacağını anlattı. Balıkesir genelinde gıda sektörünün yüzde 35’e yakın bir paya sahip olması nedeniyle gıda sektörü üzerinde yoğunlaştıklarını söyleyen Bozkurt, “Üreten Şehirler Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Programında gıda sektörü üzerinden ilerliyoruz. Her iki programda da ilk dönem firmaları ile 15 Ağustos’tan itibaren sahada olacağız. İkinci dönem firmaları ile de eylül ayından itibaren çalışmaya başlayacağız.”dedi.
PROGRAMA KATILABİLECEK FİRMALAR AKTARILDI
Üreten Şehirler Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programı’nın Gıda ve makine-ekipmanları imalatı, Yenilenebilir enerji, Metalürji ve malzeme teknolojileri ile savunma sanayine yönelik işletmelerin katılabileceği belirtildi. Üreten Şehirler E-İhracat Danışmanlık Tematik Teknik Destek Programı sektöründen ise raf ömrü en az 6 ay olan gıda ürünleri (zeytin-zeytinyağı, süt ürünleri, kurutulmuş gıda, konserve, gıda, reçel, bal, paketli gıda ürünleri gibi) üreten işletmelerin katılabileceği aktarıldı.
“FİRMALARIN YURTDIŞINA İHRACATINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Balıkesir’de karbon ayak izi ölçümü olan çok fazla firma bulunmadığına değinen GMKA İmalat Birimi temsilcisi Serpil Durmuş, “E-İhracat Danışmanlık Teknik Destek Programı’nda raf ömrü en az 6 ay olan gıda ürünleri üreten firmaların Avrupa, Amerika, Rusya gibi yurtdışına ihracatını sağlamak istiyoruz. Hiç ihracat yapmamış olan firmaları kendi ihracatını yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Firmaları Avrupa pazarına hızlı bir şekilde hazırlayacağız.”diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin