Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı Bandırma’da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören gerçekleştirildi. Tören öncesinde Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, makamında Bandırma protokolünü ağırlayarak bayramlaştı. Ardından gerçekleşen törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Anajet Üs Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Bandırma Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Barış Manço Kültür Merkezi önünde devam eden törende Bandırma Kaymakamı herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

ZAFER COŞKUSU ŞİİRLER İLE YANKILANDI

6. Ana Jet Üs Garnizon Komutanlığı Hava Pilot Binbaşı Orhun Bayazıt günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Binbaşı Orhun Beyazıt, “Bugün Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunun tarihe yazıldığı büyük zaferin 101’inci yıl dönümünü ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

Ardından “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor”, ‘Zafer Türküsü ve Bir Yolcuya isimli şiirler okundu. Bandırma Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sergilendi. Tören, kamuya ait araçların yer aldığı geçit töreni ile sona erdi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin