Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da yüzlerce üniversiteli kan bağışı yaptı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri, Kızılay tarafından yürütülen “Güvenli Kan Temini Projesi” kapsamında kan bağışı yaptı.

Kızılay tarafından yürütülen “Güvenli Kan Temini Projesi” Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi merkez yerleşkesinde gerçekleştirildi. Gönüllü kan bağışı kampanyasına  6 Kasım 2023 Pazartesi günü 18-25 yaş aralığında 223 başvuru yapıldığı ve 148 ünite kan verildiği aktarıldı. Başvuru yapan sağlıklı 50 kilo üstünde kan değeri 12 buçuk ve üstü kız öğrencilerden, kan değeri 13 buçuk ve üstü erkek öğrencilerden kan alımı yapıldı.
Kan bağışı kabul edildikten sonra hastanelere gönderilen kanların HIV, Hepatit B-C ve Sifilis testlerinin yapıldığı ve test sonucunda herhangi bir enfeksiyon bulunması durumunda bağış yapan kişiyle irtibata geçildiği aktarıldı.

KAMPANYA BİRÇOK NOKTADA YAPILIYOR
Proje, Balıkesir bölgesindeki üniversitelerde her yıl birinci ve ikinci dönemde uygulanıyor. Güvenli Kan Temini Projesi sadece üniversitelerde değil meydanlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında da gerçekleştiriliyor ve belli tarihler aralığında ayda 5,6 kez yapılıyor. Toplanan bağışların ise Balıkesir bölgesindeki hastanelere verildiği kaydedildi.
Haber: Selin Girgin