Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da yılbaşı öncesi kokinalara büyük ilgi

Yılbaşı öncesi şans ve uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeği tezgâhlarda yerini aldı. Bandırmalılar tarafından yoğun ilgi gören çiçek, esnafın yüzünü güldürdü.

Yılbaşı öncesi şans ve

Yılbaşının simgelerinden bir tanesi haline gelen, halk arasında bereket ve uğur getirdiğine inanılan ve tavşanmemesi olarak bilinen kokina çiçeği büyük ilgi görüyor. Kırmızı meyveleri bulunan ve dikenli bir yapıya sahip olan çiçeğin yoğun satışı yılbaşı öncesi çiçekçilerin yüzünü güldürdü.

Her yıl kasım ayından itibaren kokina çiçeğinin çok satıldığını söyleyen Esnaf Salih Demirezen, günde en az 100 kokina çiçeği sattıklarını kaydetti. Demirezen, “Kokina çiçekleri halk arasında birçok efsanesi olan bir çiçektir. Yılbaşından önce alınırsa kötü enerjiyi yok ettiği, şans ve bereket getirdiği düşünülür. 1 yıl solmadan büyütülürse ev sahibi olunabileceğine inanılır. Küçük çalılar halinde yetişir ve boyu 1 metreyi aşmaz. Yılbaşı ruhunu en iyi yansıtan ve uzun süre bozulmadan kaldığı için en çok tercih edilen çiçek türüdür.” dedi.

“HER GÜN EN AZ 100 KOKİNA ÇİÇEĞİ SATILIYOR”

2023 yılında en çok çelenk, gül ve kokina çiçeği sattığını aktaran Demirezen, “Kokinaların diğer adı tavşanmemesidir ve kışın soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Kasım ayından itibaren satışlarımız yoğun şekilde başladı. Her gün en az 100 kokina çiçeği satışı gerçekleştiriyoruz. Dikenli ve çalı grubuna giren bu çiçek suda ya da susuz durabilir. Her yıl yılbaşı öncesi kokina çiçekleri en çok sattığımız çiçek oluyor. Fiyatlar müşterinin bütçesine göre değişiklik gösteriyor. 2023 yılı düğün sezonu ve yılbaşı öncesi çok yoğun geçti. Düğün sezonunda 2022 yılına göre daha çok çiçek sattık. Yılbaşı için ise satışlarımız aynı yoğunlukta devam ediyor” diye konuştu. Haber: Selin Girgin