Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da yaşanan otobüs sıkıntısına CHP’den tepki

CHP Bandırma İlçe Örgütü

CHP Bandırma İlçe Örgütü Bandırma ulaşımında yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Ulaşım hakkı, Bandırmalılar için iyice ızdıraba dönüşmüştür.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma’ya kazandırılan 55 yeni otobüsün hizmete başlamasının ardından araçların kapasitesi şikayetlere neden oldu. CHP Bandırma İlçe Örgütü Bandırma halkı tarafından tepki toplayan otobüslerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

“ULAŞIM HAKKI BANDIRMALILAR İÇİN IZDIRABA DÖNDÜ”

Yeni araçların taşıma kapasitelerinin küçültülmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gönül Özdemir, “Balıkesir Toplu Taşıma’nın Bandırma’da çalıştırmaya başladığı yeni araçlar törenle seferlere başlamış, artık yerinden kımıldamaya takati olmayan ve halka yıllarca çile çektirilen araçların seferlerinin sonlanacağı müjde olarak açıklanmıştı. Bu törenin ve yeni araçların seferlere başlamasının hemen ardından gördük ki Yücel Yılmaz ve ekibi konu Bandırma olunca her zamanki gibi ucuza kaçmış ve halka o eski araçları aratır hale getirmiştir. Araçların fiziki büyüklükleri yani taşıma kapasiteleri küçültülmüş; zaten yetersiz olan sefer sayılarıyla bu kapasite sorunu da bir araya gelince insanca bir hak olan ulaşım hakkı, Bandırmalılar için iyice ızdıraba dönüşmüştür.” dedi.

“ARAÇLARIN TEK KAPILI OLMASI KARMAŞA YARATMAKTADIR”

Ulaşım sıkıntısından dolayı yolcular ile şoförler arasında da sorunlar yaşandığını belirten Özdemir, “Vatandaşlar yeni araçların özellikle pazar kurulan günlerde, ilgili hatlarda karmaşadan başka bir şey getirmediğini; okulların çıkış saatleri ve sabah iş saatlerinde eziyet olduğunu belirtiyorlar. Öte yandan yeni araçların tek kapılı olmaları da başka bir karmaşa yaratmaktadır. Mevcut olan tek kapının önü insanların ayakta duracakları tek alanken aynı kapıdan hem inişin hem de binişin sağlanmaya çalışması; araçlara binen insanların o karmaşada bilet veya nakit ödeme yapma gayreti sürekli kaotik durumlar ortaya çıkartmaktadır. Araca binmeye çalışıp binemeyen, inmeye çalışıp inemeyen ve sesini zor bela soförlere ileten yolcular ile maalesef işin emekçisi olan şoförler de sıkça karşı karşıya gelmektedir.” diye konuştu.

“TOPLU TAŞIMA ALANLARI YARATMAK YEREL YÖNETİMLERİN ESAS GÖREVİ”
 
Bandırmalıların ulaşımda büyük bir karmaşa yaşadığını söyleyen Özdemir, “Yaşı büyük veya fiziki sağlık sıkıntısı olan insanlarımız da bu karmaşa içinde sağlıklı bir biniş veya iniş gerçekleştirememektedir.
Kısa zamanda, seçim arifesinde yıllarca halkı niteliksiz, güvensiz araçlarla şehir içi taşımacılığa mecbur bırakan Yücel Yılmaz ve ekibi hatalarını telafi etmek bir yana bu siyasi anlayışları kadar ucuz bir kahramanlıkla, seçim öncesi şov yapayım derken Bandırmalıları iyiden iyiye eziyetli hizmete katlanmak zorunda bırakmıştır. Nitelikli, ihitiyacı karşılayacak ve halka konfor alanı yaratacak toplu taşıma alanları yaratmak yerel yönetimlerin esas görevlerindendir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni bu bilime danışmaz, sahayı tanımaz ve yaptım oldu anlayışıyla yönetmeye çalışan beceriksiz anlayıştan kurtarmak boynumuzun borcudur.” dedi.

Haber: Selin Girgin