Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da uluslararası poster sergisi açıldı

Bandırma Belediyesi ve Bandırma

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Poster Sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi ve BANÜ iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Poster Sergisi sanatseverlerle buluştu. 21 Ülkeden 81 sanatçının eserlerinin yer aldığı, Küratörlüğünü BANÜ’de Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz ve Gönen Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gökhan Koç’un yaptığı sergi Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa; Bandırma Belediye Meclis Üyesi ve Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten, Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“CUMHURİYET’İN 100. YILI OLDUĞU İÇİN KONSEPTİMİZ YILDIZ”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren BANÜ’den Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz, “Amacımız Grafik Tasarım sanatçılarının birlikte yer edebileceği bir platform oluşturmak ve toplumsal farkındalığı yaratmak. Kar amacı gütmediğimiz, sosyal içeriklerin yer aldığı bir platform. Cumhuriyet’in 100. Yılı olmasından dolayı konseptimizi yıldız olarak seçtik. Sanatçılarımız çalışmalarının hepsini bu konsept üzerine yaptı. TR Poster Türkiye’nin kısaltılmışı. Ulusal ve uluslararası platformda TRPoster’in tanınmasını istiyoruz. Bu bizim ilk etkinliğimiz. Bende daha önce ABD, Çin, Ukrayna, Japonya, İran, Portekiz, Güney Kore’de eserler verdim. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında tanınırlığımızı arttırıyoruz. Bandırma bu tür çalışmalarda her zaman önceliğimiz.” dedi.

ÜNİVERSİTE İLE İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK”
Meclis Üyesi Başkan Vekili Av. Merve Polat “Üniversitemiz bizim için çok kıymetli. Uluslararası alanda ün yapması ve ses getirmesi bizi gerçekten gururlandırıyor. Bandırma Belediyesi olarak bu tür çalışmalara ev sahipliği yapmak bizim için bir onur. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un da mesajında ilettiği gibi ‘Biz bu şehri ortak akılla yürütmek için yola çıktık’ demiştik. Üniversitemiz ile her çalışmada iş birliği yapmaya ve bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Sergide emeği geçen bütün hocalara çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“BANDIRMA MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ”
BANÜ’nün Bandırma’ya katkı sağlamak için çalışmalarının devam edeceğini söyleyen BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yıla çok gelişti. 167 program ve 25 bin öğrenci ve binin üzerinde personeli olan saygın bir üniversite haline dönüştük. Bütün programlarımız gibi Grafik Tasarım programımız da çok aktifler. Bu tür etkinliklerimizin devam edeceğini ümit ediyoruz. Altyapının desteklenmesiyle emeklerimizin karşılığını alıyoruz. İbrahim ve Gökhan hocamızı gönülden tebrik ediyorum. 21 ülkeden 81 sanatçımızın eseri bugün Bandırma’mızda yer aldı. Bandırma’ya geldiğim zaman fark ettiğim bir şey oldu. Bandırma mutlu insanların, kültüre, sanata, sportif faaliyetlere önem veren insanların şehri. Bunu yaşayarak görüyoruz. Üniversiteyi kurduğumuzdan beri Bandırma’ya nasıl katkı sağlayabiliriz bunu düşündük. Bandırma’ya ve üniversitemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hocalarımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Başkan Vekili Av. Merve Polat tarafından Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz’a çiçek ile belge takdim edildi.
Sergi 17-23 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
 
Haber: Selin Girgin