Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Ticaret Odası’ndan K Türü Yetki Belgesi Hizmeti

Bandırma Ticaret Odası, yurtiçi

Bandırma Ticaret Odası, yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek veya tüzel kişiler için zorunlu K Türü Yetki Belgelerinin verildiğini duyurdu.
Bandırma Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek veya tüzel kişiler için K Türü Yetki Belgelerinin Oda tarafından verildiğini duyurdu. Bandırma Ticaret Odası personeli, Sanayi ve Belge Hizmetleri Sorumlusu Mehmet Akça, K Türü Yetki Belgesinin yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek veya tüzel kişiler tarafından alınması gerektiğine dikkat çekti. Akça, “K Türü Yetki Belgesi daha önce Balıkesir Ticaret Odası’nda veriliyordu. Bandırma’da da bu imkânı sağlamak için başvurularımızı yaptık ve 2023 Mayıs ayından itibaren belgeyi odamızda veriyoruz. K Türü Yetki Belgesi almakla yükümlü olan gerçek veya tüzel kişiler, vergi kaydının bulunduğu şehirde belge düzenleme konusunda yetkilendirilen Odalara başvurmaları gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından istenen bu belgeyi Karayolu yük ve eşya taşımacılığı yapan firma ve şahıslar herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için almak zorundalar.” dedi.
“HER BELGE ÇEŞİDİ AYRI AYRI ALINMAK ZORUNDA DEĞİL”
K Türü Yetki Belgesi’nin kendi içinde türleri olduğunu belirten Akça, “K türü yetki belgeleri kendi içerisinde K1, K2, K3 ve K1(Ö) olmak üzere sınıflandırılıyor. Bu belgeler için her birinde ayrı ayrı başvurular var. Belge için gerekli olan evrakları hazırlayıp, başvuru dilekçesiyle birlikte bize başvuru yapabiliyorlar. Her belge çeşidi ayrı ayrı alınmak zorunda değil. Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak kişiler K1 belgesi, Hususi taşımacılık yapacak kişiler yani kendi iştigal konusuyla alakalı ürün taşıyacak kişiler K2 belgesi, Evden eve nakliye işi yapacak olanlar yani ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklar K3 belgesi almak zorundalar. Özel amaçlı kullanım yapacak kişiler ise K1(Ö) belgesi almak zorundalar. Bunlar haricinde K1* veya K2* belgeleri var. Bunlarda sadece ruhsatlarında kamyonet cinsi olup, azami yüklü ağırlığı 3.500 kg kadar olanlar K1* veya K2* belgeleri alabiliyorlar. Bu belgeleri almaları daha ekonomik oluyor o yüzden çok fazla tercih ediliyor. Bahse konu belgelerden birine sahip olan kişiler taşıt sayısında üst limit olmaksızın belgelerine özmal taşıtlarını ekletebilirler.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin