Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da sokak hayvanlarına ücretsiz tedavi hizmeti  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi ilk hastalarını tedavi etmeye başladı. 

Bandırma’da sokak hayvanları ve ihtiyaçları gün geçtikçe çoğalıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projelerinden biri olan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, Bandırma Belediyesi karşısında bulunan binada hizmet vermeye başladı.

Bandırma’daki sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve tedavisini tamamen ücretsiz bir şekilde yapacak olan merkez, 12 Ekim’de hizmet vermeye başladı. 5 gün içinde ise 60’a yakın sokak hayvanının tedavisi yapıldı. Bandırmalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören tedavi merkezi, çağrı merkezine ihbar ile de ilgileniyor.  Acil durumlarda nakil aracı ile sokak canlarının ilk müdahalesi yapılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez, tedavi merkezinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  Tuncay Dönmez, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Edremit, Ovaköy ve İvrindi olmak üzere 3 tane bakım evi bulunmakta. Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezimizi de dördüncü bakımevi olarak hizmete açtık. Bu merkez sadece Bandırma’ya değil, Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerimize de hizmet verecek, bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir konumda. Merkezimizde 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri, 2 yardımcı personel ve 1 de karşılama personeli bulunuyor. Acil müdahaleleri yerinde ve hızlı bir şekilde çözüm üretmek için nakil aracımız mevcut. Ayrıca tedavi merkezimizin içinde hemogram, ultrason, röntgen cihazı ve daha teknik donanımlı bütün aletler bulunuyor.” dedi.

HEDEF BANDIRMA’DA SOKAK HAYVANI POPÜLASYONUNU DENGEDE TUTMAK 

Tedavi merkezini bölgede yoğun bir ihtiyaç olduğu için kurduklarını ifade eden Müdür Dönmez, “Güney Marmara Bölgesi’ndeki ihtiyacı Bandırma’dan gidermeyi hedefledik.  Merkezimiz, bakımevlerimiz gibi bu uzun vadede bölgenin Güney Marmara bölgesinin faaliyetlerinde faydalı olacağını düşünüyoruz. Bandırma Belediyesi ile ortak çalışarak sokak hayvanları popülasyonunu dengede tutmak, kısırlaştırma faaliyetlerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Yaz aylarında trafik bakımından yoğun bir bölge olduğu için Bandırma ve çevresinde oluşabilecek kaza, yaralanma ve diğer durumlarda acil müdahale etmek amacıyla merkezimizi faaliyete aldık. Özellikle yazın Erdek bölgemizde nüfus yoğunluğuna bağlı olarak sokak hayvanı sayısı artıyor. Yaz döneminde gelen vatandaşlar giderken bu hayvanları bıraktığı için artan popülasyonu bölge olarak kontrol altına almayı planlıyoruz.” diye konuştu.

EKİP ACİL DURUMLARDA OLAY YERİNDE GEREKEN TEDAVİYİ SAĞLAYACAK 

Sokak hayvanları için canla başla çalışacaklarını belirten Müdür Tuncay Dönmez, “Önceliğimiz kedi operasyonları olacak. Bandırma Belediyesi Geçici Bakım Evi’ndeki yer probleminden dolayı kısırlaştırma operasyonlarına odaklanacağız. Bandırma Belediyesi Bakım Evi’nde köpek operasyonları için kapasite yeterli olduğu için sokak kedileri bakımından yaşanan eksikliği biz burada gidermeyi hedefliyoruz. Kısırlaştırma randevularını alıp sokak kedilerini buraya sabah saatlerinde getiren vatandaşlarımız, kedi dostlarını öğleden sonra ayılma durumuna göre sağlıklı bir şekilde teslim alabilecek. Acil durumlarda da çağrı merkezimizi arayarak da bize bildirdiklerinde ekibimiz hemen olay yerinde olaya müdahale edip gereken tedaviyi sağlayacak.” dedi.

“KISIRLAŞTIRMA OPERASYONLARINDA SADECE RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORUZ” 

Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde sadece sokak hayvanlarına hizmet vereceklerinin altını çizen Dönmez, “Kısırlaştırma, acil tedaviler, cerrahi operasyonlar, parazit ilaçlamaları, kuduz aşılamaları gibi birçok tedavi merkezimizde ücretsiz bir şekilde yapılacak. Bandırma Belediyesi ile koordineli bir şekilde müdahaleleri yerinde acil bir şekilde yapmayı planlıyoruz.  Bandırma’da yapılması zor olan operasyonlar olması durumunda acil bir şekilde Ovaköy’de bulunan bakım evimize sevk edeceğiz. Daha acil operasyonlarda Balıkesir Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında operasyonları orada gerçekleştireceğiz. Kısırlaştırma operasyonlarında sadece randevu sistemi ile çalışıyoruz.” diye konuştu. 

TEDAVİ MERKEZİ SADECE SOKAK HAYVANLARINA HİZMET VERECEK  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nden sokaktaki dostları için hizmet almak isteyen vatandaşlar çağrı merkezi arayarak hizmet alabilecek. Kısırlaştırma ve tedavi talepleri için 444 40 10’ı arayarak talep oluşturulması gerektiğini belirten Müdür Tuncay Dönmez, aşılama ve genel kontrol hizmetleri için 0266 714 51 49 veya 0530 665 90 87 numaralarından ulaşarakhizmet alınabileceğini aktardı. Vatandaşların sadece sokak hayvanları için hizmet alabileceğinin altını çizen Müdür Dönmez, evcil hayvanların sokak hayvanları ile aynı ortamda tedavi görmesinin hastalık riski taşıdığını belirtti.

Haber: M. Nur Uysun