Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da sel baskınları meclis gündeminde

Bandırma Belediyesi’nin Ekim ayı

Bandırma Belediyesi’nin Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bandırma’da son yıllarda sürekli gündeme gelen sel baskınları ve menfezlerin temizlenmemesi konusuna dikkat çekildi. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, “BASKİ, temizlik yaptığımız alanlara su basmıyor” dedi.

Bandırma Belediyesi’nin Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yağış sonrası menfezlerin tıkanarak sele neden olması konusu ele alındı. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, “Bandırma Belediyesi Büyükşehir’e katıldıktan sonra, menfez temizliği BASKİ sorumluluğunda olduğu için bir şey yapmadık. Son 2-3 yıldır menfezlerin temizlenmemesi, sel baskınları gibi sorunlar yerel ve Balıkesir basının gündemindeydi. İdari mahkemeler ve davalar açıldı. Açılan davaların çoğu kazanıldı. Bu yıl ekolojik dengenin bozulması ve yağışların çok fazla artması ve kentin fiziki yapısı nedeniyle Başkan Tolga Tosun temizlik yapılmasını uygun gördü. Fen İşleri Müdürlüğü’müz menfez temizliği yapmaya başladı. Sıkıntı şu, bizim temizlik yaptığımız alanlarda BASKİ’nin o alanlara su basması gerekirken, bildirdiğimiz halde su basmadılar. Su basarlarsa menfezler açılacak ve olası bir yağmurda sıkıntı çözülecek.” dedi.

“DUVAR YIKILIRSA HEPİMİZ ALTINDA KALIRIZ”

Bu konuyla ilgili herkesi daha duyarlı olmaya davet eden Onur, “Şu anda yağmur yok ama her an her şey olabilir. Artık metrekareye 30 40 kilogram yağmur yağıyor. Çarşı merkezinde en son kar yağdığında sel felaketi olabilir demişlerdi ve biz bunu yaşadık. 5 sene Kanal Su Müdürlüğü bana bağlıydı ve o zaman her Nisan-Mayıs aylarında ihaleye çıkıp, periyodik olarak temizlik yapılırdı. Uzun yıllardır BASKİ’ye bağlı olduğu için yapılmıyordu ama artık tekrar başladık. İşin kıymetinin bilinmesinde fayda var. Bu konunun ciddi olarak irdelenip, Bandırma kamuoyuna da bildirilmesi gerekiyor. Duvar yıkılırsa hepimiz altında kalırız.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’E BİR RAPOR SUNACAĞIM”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Özellikle de sonbahar aylarında yaprak dökümüyle beraber bütün menfezler de doluyor. Geçmiş dönemde menfezlere su basan basınçlı makinalarda vardı. Büyükşehir yasasıyla beraber hepsi devredildi. Meclis üyesi ve Belediye Başkanlığı dönemimde Büyükşehir olduktan sonra yağmur suları bizim tarafımızdan temizlenmedi. Uzun bir aradan sonra ilk defa bu sene yaptık. ‘Senin Şehrin, Senin Mahallen’ mottosu altında insanlarla beraber toplantılar yapıyoruz ve her sorun ile dilekle ilgili notlarımızı alıyoruz. Mahalle görüşmelerinin çok büyük bir kısmı Büyükşehir yasasını ilgilendiren problemler. Su, kanalizasyon, altyapı, otobüs ve istenen güzergâhla ilgili bütün vatandaşların istek ve taleplerini dinledik. Bunları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa’ya da iletiyoruz. Her sorun ile ilgili raporlar tutuluyor ve bu raporu ben önümüzdeki günlerde Büyükşehir’e sunacağım.” dedi.

Haber: Selin Girgin