Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da ritim kursuna yoğun ilgi

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen ritim kursu toplam 60 kursiyerin katılımıyla yeniden başladı.

Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen ritim kursları başladı. Nesrin Aydoğmuş İş Atölyesi ve Eski Meclis Salonu’nda yapılan eğitimlere bu yıl toplamda 60 kursiyerin katıldığı kaydedildi. Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Karaaslan, Serkan Kalaycılar eğitmenliğinde darbuka, dijembe, bendir, marakas enstrümanlarının eğitiminin Pazar günleri saat 13.00’de yapıldığını aktardı. Karaaslan, “Güçlü kadın, güçlü toplum şiarıyla, Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; gönüllü hocamız Serkan Kalaycılar eğitmenliğinde ritim atölyemizin dönem başı tanışma toplantısını yaptık. Geçen yıl başlattığımız fakat ülkemizde yaşanan bizleri derinden sarsan deprem nedeniyle çalışmalarımızı durdurmuştuk. Normalleşme sürecinde çalışmalarımıza devam ederek Bandırma Belediyesi 32. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali Sahil şenliklerinde sahne alarak Bandırmamıza güzel bir program sunduk.” diye konuştu.

“ATÖLYEMİZ SAYESİNDE KATILIMCILAR STRESTEN UZAKLAŞIYOR”

Yoğun talep üzerine ritim kursunun yeniden başladığını belirten Karaaslan, “Yaklaşık 60 kişinin isteğiyle yeniden çalışmalarımıza başladık. darbuka, dijembe, bendir, marakas enstrümanlarını kullanarak yine bir program hazırlığı içindeyiz. Atölyemize 7’den 70’e herkes katılıyor. Atölyemiz sayesinde katılımcılar günlük hayatın yorgunluğundan, stresinden uzaklaşıyor ve rehabilite oluyor. Anne karnında başlayan ritim duygusu, duyulan müzikle zamanlama duyusunu geliştiriyor. Beyinle, bedenle ve ellerle koordinasyon sağlanmasını hızlandırıyor. Konsantrasyon süresini uzatıyor. Ayrıca bireylerin birbirleriyle olan uyum becerisinin ve özgüvenin geliştiğini gözlemliyoruz.” dedi.


EL SANATLARI ATÖLYESİ DE AÇILACAK
Açılacak olan yeni kurs için sosyal medya hesabından duyuru yapılacağını kaydeden Karaaslan, “Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Zeynep Bayraktutan eğitmenliğinde diksiyon atölyesi açtık. Yaklaşık 50 katılımcı var. İki grup, Çarşamba ve Perşembe günleri geliyor. Dersleri Eski Belediye Meclis Salonu’nda yapıyoruz. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Aliye Karahan eğitmenliğinde uygulamalı tiyatro atölyesi de açtık. Bu kursumuzda da 65 katılımcı var. Atölye çalışmaları Eski Belediye Meclis Salonu’nda ve Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde Salı, Çarşamba, Perşembe günleri gerçekleşiyor. Önümüzdeki dönemde el sanatları atölyesi ile ilgili çalışmalarımız olacak. Makrome, ahşap boyama, geri dönüşüm, amigurimi alanlarında workshoplar yapacağız. Duyurumuzu Kent Konseyi Kadın Meclisi sosyal medya hesabından yapacağız.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin