Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da potaya hükmeden kupayı kaldıracak

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Bandırma 3X3 Uluslararası Basketbol Turnuvası”nın resmi açılışı gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen 3X3 Basketbol maçları başladı.

32’nci Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesi’nin organize ettiği FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) onaylı Bandırma 3X3 Uluslararası Basketbol Turnuvası başladı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Bandırma 3X3 Uluslararası Basketbol Turnuvası”, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan FIBA onaylı özel sahada gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN TOSUN GENÇLERE SPOR TESİSİ VAAT ETTİ

Turnuvanın açılışı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un topu basketbol potasına atmasıyla yapıldı. Bandırmalı gençlere seslenen Başkan Tosun, “Bandırma, basketbolu benimsemiş bir kent. Yerel yönetim olarak her zaman sporu destekledik. Bandırma’nın kapalı basketbol sahası ihtiyacı var. 2024 -2029 programımızda Bandırma’ya basketbol sahası ve yüzme havuzu bulunan bir kapalı spor tesisi yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde seçim beyannamemizde de yer alacak bir proje.” dedi.

TOPLAM 46 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Toplam 46 takım 184 sporcu tamamen uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan zeminde başarı elde etmek için mücadele edecek. Turnuva kapsamında Elit Kategori’nin eleme müsabakaları 9 Eylül Cumartesi günü, final müsabakaları ise 10 Eylül Pazar günü oynanacağı aktarıldı. Turnuvaya katılan tüm takımlara çift taraflı maç forması verildi. Oynanacak müsabakalar dışında ödüllü mini yarışmalar ve çeşitli şovlar gerçekleştirilecek.

TOPLAM 100 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Etkinlik kapsamında 29 ortaokul ve lise için toplam 580 okul takım forması hazırlandığı belirtildi. 17 farklı okula 800 adet spor malzemesi desteği sağlandığı aktarıldı. Turnuvada, Yıldızlar birinci takım: 6 bin lira, Gençler birinci takım: 8 bin lira, Yerel büyükler birinci takım: 10 bin lira, Uluslararası Elit birinci takım: 35 bin lira, Uluslararası Elit ikinci takım: 20 bin lira ve Uluslararası Elit Üçüncü takım: 15 bin lira kazanacak. Ayrıca smaç ve 3 sayı yarışmasında birinci olanlara 3 bin lira para ödülü verileceği belirtildi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin